Modsat hvad mange måske tror, skal du ikke have gennemført en ironman, for at blive en af de få udvalgte rekrutter til Frømandskorpset. Og det er noget der ærgrer i Forsvaret, som mener at ansøgere med frømandsdrømme ikke bør holde sig tilbage.

“Vi oplever, at der er potentielle ansøgere, der ikke søger, fordi de har en forventning om, at de ikke har fysikken til at blive frømand. Vores holdning er, at man skal prøve, hvis man brænder for det og lade andre vurdere, om man har det, der skal til. Der er mange, der bliver overrasket over at kunne gennemføre den indledende fysiske test,” forklarer Ronny Rasmussen, specialkonsulent ved Forsvarets Rekruttering.

Så hvis du dog tør give dig i kast med den fysiske test til optagelsesprøven, så består den af en coretest samt en løbetest, hvor du blandt andet skal gennemføre følgende øvelser:

At løbe 2750 meter på 12 minutter

At sidde i en 90 graders vinkel i 120 sekunder

At lave 50 lunges i træk

At udføre en Yo-Yo udholdenhedstest (intervaltræning)

At holde en sideplanke i 105 sekunder


Når missionerne skal klares, er en fysisk topform dog stadig essentiel hos en færdiguddannet frømand, og derfor bliver sådan en topform oparbejdet igennem hele uddannelsesforløbet.

De fysiske tests afholdes i næste uge fra den 15. til den 19. maj i Jonstruplejren i Ballerup, og du kan stadig nå at booke en plads på dagene, hvis du har drømmen om at blive frømand.

 

LÆS OGSÅ: "Sådan holder vi formen: Tre mænd om core-træning"

LÆS OGSÅ: "Andreas Mogensen: Når jorden ikke er nok"

LÆS OGSÅ: "Ny undersøgelse: Sådan undgår du træthed på arbejdet"