Louise Møhl, 33 år, projektleder i KMD.

”Jeg skal høre Ozzy i aften. Det er det vigtigste. Jeg har lyttet en del til Black Sabbath, og så tror jeg, det bliver et vildt show. Måske er han blevet lidt for meget pensionist til at gakke helt ud, men mon ikke, der kommer noget.”

”Min kæreste kommer senere, men jeg har opdaget, at jeg faktisk kender ret mange på festivallen. Jeg er rendt ind i en del, og det havde jeg ikke regnet med.”

”Jeg oplever at folk at mere høflige her end på for eksempel Roskilde Festival, som bliver mere og mere ulækkert og destruktivt, på en måde jeg ikke er så god til.”

Janni Wiis, 26 år, arbejder i Magasin.

”Jeg kan rigtig godt lide sådan noget bøllemetal som Steel Panther. Der er bare bryster over det hele og en kæmpe fest på scenen. Jeg hører også andet end heavy metal, men jeg er vokset med DAD, Judas Priest og Black Sabbath, så det er lidt mine forældres skyld.”

”Det er fedt, at der er blevet banket et metal-community op, som mødes her. Og nu står vi her på niende år.”

Charlotte Tastesen, 27 år, arbejder på Lygtens Kro i Nordvest.

”Jeg kender ikke så meget metal egentlig, men der er bare en god energi, folk er søde og pæne. Det er ikke så poppet. Det er langt og fedtet hår, det kan jeg godt lide.”

”Det er mit tredje år. Første gang hoppede jeg over hegnet, sidste år arbejdede jeg i min venindes veganerbod, og i år arbejder jeg i merchandise.”

Katarina Strajtova, 22 år, er fra Slovakiet og studerer event management i Danmark.

”Jeg lyttede meget til Ozzy Osbourne, da jeg var yngre, så det bliver fedt at se ham live.”

”Man ser ikke de typer, der er her så meget på gaderne. Det er en subkultur. Prøv at se på dem, de ligner alle sammen hinanden her. Det fedeste er, at det hele handler om metal.”

Gitte Marie Johansen, 24 år, holder foredrag om bæredygtighed.

”Jeg skal høre Ozzy, og det er egentlig lidt lige meget, hvor godt det er. Jeg vil bare se ham. Lige siden jeg begyndte at høre musik, gik jeg over i det lidt hårde, så jeg har lyttet til dødsmetal i over 10 år.”

”Det er den allerførste festival, jeg er til, og jeg er her faktisk alene, fordi jeg ikke kender andre, der lytter til den her slags musik.

”Jeg synes, det er fedt, at følelserne er så ægte i det. Selvom det lyder hårdt og surt, så kan det være en rigtig romantisk sang. Det hele er dramatisk, store armbevægelser og ægte kærlighed.”

Laura Amalie Ejlerskov Poulsen, 19 år, arbejder på Dyrehavsbakken og er frivillig til Copenhell i området Asgård.

”Jeg er nok til den lidt blødere del af genren, hvis man kan sige det sådan. Det er klassisk rock og det blødere metal.”

”Jeg har nogle forældre, som også er rigtig glade for 80’er rock, så jeg kom ind i det fra barnsben. Jeg har været her på festivallen fire eller fem gange.”

”Det er en bestemt gruppe mennesker, der kommer her sammenlignet med andre festivaller. Der er alt fra metalheads med langt hår, nogle gange dreadlocks og skæg til rå piger i lækre rockabilly-kjoler.”

Thea Batseba, 20 år, arbejder i en merchandisebod.

”Jeg skal høre Ozzy i aften bare for at se, hvordan han gør det. Jeg kan godt lide musikken, men det er ikke noget, jeg går vildt meget op i, som andre her på festivallen.”

”Jeg vil sige, at typerne er lidt mere ordentlige end på Roskilde Festival for eksempel. Selvom musikken er smadder, så er menneskerne slet ikke voldsomme. De er meget kærlige og passer på hinanden. På Roskilde er folk bare ligeglade, fordi de skal bare udlevede alt, og så går det helt amok i folks hoveder.

Lida Xenia Andersen Hoelgaard, 20 år, arbejder som social- og sundhedshjælper på et LGBT-plejehjem i København.

”På opvarmningsdagene var det vigtigt for mig at høre Turnstile, fordi jeg har nørdet dem lidt. Jeg er ikke så god til genre, men de beskriver det selv som motorsavsriffs. Og så vil jeg rigtig gerne se Deftones i dag. Det er virkelig vigtigt for mig. Ozzy har aldrig sagt mig en skid.”

”Festivallen er hyggelig og overskuelig, fordi den ikke er kæmpe stor. På Roskilde Festival bliver det hurtigt en stor tåge af forvirring. Det er også fedt, men det her er noget andet.”

Julie Døssing Andersen, 18 år, arbejder hos Mødrehjælpen.

”Jeg er her med min far, som er stor Black Sabbath-fan. Det er sådan en far og datter-tur, vi har haft de sidste par år. Jeg er vokset med Ozzy, Saxon og alle de gamle på anlægget, selvom min mor er meget mere poppet og lytter til Nik og Jay. Jeg havde en periode, hvor jeg gik over til det poppede, men man kommer altid tilbage til metal.”

”Mine venner dyrker overhovedet ikke samme musik. De hører dansk rap med Kesi, Gilli og alle dem der. Mine venner synes, jeg er syg i hovedet, men jeg havde en veninde med sidste år, som blev forelsket i musikken, da hun kom herind.”

Mette Ørsted Nielsen, 28 år, arbejder hos DR Koncerthuset.

”Jeg er på en firmaudflugt med DR Koncerthuset for at se, hvordan andre festivaller gør det. Vi har været på rundvisning, så nu er der fri leg, inden vi skal spise og høre mere musik.”

”Jeg hører mest jazz nu, men jeg hørte meget rock i min ungdom. Dengang kom jeg i Ungdomshuset, hvor der blev spillet Misfits og den slags. Jeg kan ikke lide det helt hårde. Grænsen går, når jeg ikke kan høre, hvad de synger.”

LÆS OGSÅ: 10 kvinder vi ka’ li’ på Heartland Festival

LÆS OGSÅ: 10 Kvinder vi kan li’ på NorthSide Festival

LÆS OGSÅ: Jakob Stegelmann præsenterer verdens største heavyband på Copenhell: "Publikum skal headbange og leve sig ind i koncerten"