5 film vi glæder os til at streame på CPH:DOX
Foto: CPH:DOX Jørgen Leth ser tilbage på sine mere end 50 år som filmskaber i dokumentaren 'Tilfældets gaver – En film om Jørgen Leth'.

5 film vi glæder os til at streame på CPH:DOX

Den internationale dokumentarfilmsfestival CPH:DOX skulle officielt være startet i aften, men det har den globale corona-krise sat en stopper for. Heldigvis har festivalen hurtigt fundet en plan B og lancerer nu en online biografplatform, så du kan streame alle de gode film hjemme i karantænen.

I aften klokken 19 skulle den danske dokumentarfilm ’Kampen om Grønland’ være rullet over det store lærred på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, som en markering af premieren på CPH:DOX. Men på grund af corona-pandemien er den danske og internationale dokumentarfilmsfestival aflyst. Heldigvis har de entreprenante arrangører i lynets hast fundet en anden løsning.

På blot tre dage har festivalen skruet en digital biografplatform sammen, så du kan streame alle filmene hjemme fra sofaen. Desuden bliver en del af de planlagte talks og live-debatter realiseret online, så vi stadig kan være sammen om at diskutere en række af filmene – men hver for sig.

Programmet, der består 40 af årets bedste danske og internationale dokumentarfilm, bliver løbende tilføjet til hjemmesiden, og billetprisen for en filmvisning er 6 euro (ca. 45 kroner). Vær dog opmærksom på, at der er en begrænset kapacitet på 1.000 billetter pr. film. Billetsalget er startet, og filmene kan ses fra i morgen kl. 10.

Vi har samlet fem dokumentarfilm, som vi glæder os til at se:

Tilfældets gaver – En film om Jørgen Leth

Forfatteren, filmkunstneren, livsnyderen og levemanden Jørgen Leth er en institution i dansk kultur. I dokumentarfilmen ’Tilfældets gave’ ser Leth tilbage på sit lange arbejdsliv med film, som blandt andet omfatter jazzfilmen ’Stopforbud’ fra 1963, samarbejdet med Andy Warhol og Lars von Trier, samt et indblik bag hovedværkerne som fx ’Det perfekte menneske’ fra 1968. Leth indvier os i sin særlig poetik, og hans smittende begejstring for film gør dokumentaren til en filmskole i sig selv.

Se filmen her.

Oeconomia

Tyskerne er mest af alt kendt for at være grundige. Og dette gør sig også gældende i dokumentarfilmen ’Oeconomia’, som giver en dybdegående og humoristisk gennemgang af kapitalismen gennem interviews af kapitalisterne selv. Med et blik ind i økonomiens højborg, forsøger bankfolk, CEO’s og økonomer med svingende held at forklare kapitalismens spilleregler: Hvor kommer penge fra? Hvor er de på vej hen? Hvorfor er vækst vores tids dominerende paradigme? Bliv klogere på spillet, begreberne og dynamikkerne – og få et godt grin oveni.

Se filmen her.

Bloody Nose, Empty Pockets

På baren ‘The Roaring 20s’ i Las Vegas bliver der kaldt sidste omgang. Stedet skal lukke og i løbet af den sidste dag og nat, svinger stamgæsterne forbi for at få en sidste skid på. Den amerikanske dokumentar ’Bloody Nose, Empty Pockets’ skildrer det lille univers inden for de brune vægge, som i årevis har fungeret som socialt samlingspunkt for en række skæve eksistenser, der nu må se deres tilholdssted gå til grunde.

Se filmen her.

Et år for evigt

Hvordan fungerer kærlighed? Hvad skal man blive til? Og hvad sker der mon, hvis man smører tigerbalsam under øjnene? For mange er et efterskoleophold et livsændrende og afgørende år i ungdomslivet. Det gør sig også gældende for Isak, Oskar og Sylvester, der går på Kastanievej Efterskole i København, hvor de for første gang er et år væk hjemmefra. I dokumentaren ’Et år for evigt’ følger vi de unge drenges store og små øjeblikke og kommer helt ind i deres drengeunivers fyldt med energi, nysgerrighed, frygt og forvirring.

Se filmen her.

Martin Margiela: In His Own Words

Den succesfulde belgiske modedesigner Martin Margiela har gennem hele sin karriere forsøgt at forblive anonym ved ikke at give interviews eller få taget billeder. Nu står den mystiske designer endelig frem i dokumentarfilmen ’Martin Margiela: In His Own Words’ og fortæller om tankerne bag sine kreative idéer, spektakulære designs og opsigtsvækkende modeshows – fra hans insisteren på at bruge tilfældige modeller fra gaden til hans kollektioner bestående udelukkende af gråt tøj.

Se filmen her.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Film