A$AP Rocky tiltalt for overfald i Sverige
Foto: Getty Images

A$AP Rocky tiltalt for overfald i Sverige

Den svenske anklagemyndighed har valgt at tiltale amerikanske A$AP Rocky for vold trods præsident Donald Trumps indblanding.

I dag blev det slået fast: A$AP Rocky slipper ikke for at skulle i retten i Sverige. Den svenske anklagemyndighed har besluttet at tiltale den amerikanske stjernerapper for et overfald, der fandt sted i Stockholms gader 30. juni. Ud over A$AP Rocky er to andre personer også tiltalt. 

Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

A$AP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, har siddet fængslet i isolation i tre uger som konsekvens af et slagsmål, han var involveret i, hvor to unge svenske mænd angiveligt forfulgte rapperen og hans entourage i flere minutter, hvorefter den ene af de to svenske mænd slog A$AP Rockys livvagt. Det fik A$AP Rocky til at gribe ind og kaste svenskeren flere meter hen ad asfalten, hvorefter rapperen og flere andre begyndte at tildele ham slag og spark, mens han lå ned.

Flere videoer af episoden har floreret på de sociale medier. Rapperen lagde også selv en række videoer ud, fordi han mente de talte sit tydelige sprog som selvforsvar.

Selvforsvar er også den forklaring, som 30-årige A$AP Rocky har brugt under forhør ifølge avisen Expressen.

"Jeg fik ham ned på jorden. Jeg slog og sparkede. Jeg ville forsvare ham (livvagten, red.). Og os. Han (livvagten, red.) slog ikke tilbage. Vi frygtede, at det skulle eskalere. Vi var tvunget til at benytte os af vold," skulle den 30-årige amerikaner have forklaret.

Men det ændrer ikke noget ved anklagemyndighedens syn.

"Jeg har i dag rejst tiltale mod de tre mistænkte for simpel vold,  da det er min vurdering, at det, der skete, var en forbrydelse, også selv om der har været indvendinger om selvforsvar og provokationer. For at nå frem til en beslutning har jeg blandt andet gennemgået de film, der er kommet frem i efterforskningen," udtaler anklageren Daniel Suneson i pressemeddelelsen.

Det er ikke kun A$AP Rocky, der har haft nogle invendinger.

Selv USA's præsident Donald Trump har forsøgt at hjælpe rapperen. Trump var tidligere ude at forlange, at svenskerne løsladte A$AP Rocky. Det krævede Trump i en telefonsamtale med Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Rapperen skal forblive varetægtsfængslet, indtil retssagen begynder, hvilket den forventes at gøre inden for to uger. A$AP Rocky er tiltalt for simpel vold, og i Sverige er strafferammen for det op til to år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kriminalitet, Hiphop og Musik