By opkaldt efter Game of Thrones
Foto: Getty Images

By opkaldt efter Game of Thrones

Beboere klager over Game of Thrones-inspireret vejnavn

En reference til HBO-serien har ført til oprør i en australsk by.

Det vil nok lyde som et drømmescenarie for mange Game of Thrones-fans at bo i en by, der er inspireret af det fiktive Westeros-univers. Bare forestil dig at gå en tur langs Snows Vængede, købe ind på Greyjoyvej eller drikke en øl på Starks Plads - ikke dårligt, vel? 

Begejstringen er dog noget mere dæmpet i den australske by Geelong, hvor ovenstående scenarie er virkelighed. Et nyt forstadsområde kaldt Charlemont Rise er nemlig fyldt med vejnavne med referencer til den populære HBO-serie - men ét enkelt navn har vakt harme i det omliggende område. 

Projektmanager på bydelsudviklingen, Gary Smith, fortæller i et interview med Geelong Advertiser, at han har været nødt til at ændre vejnavnet ‘Lannaster Road’, fordi flere beboere fra nærliggende områder har klaget over, at vejen skulle referere til Cersei og Jaime Lannister. 

“De gjorde indsigelser mod, at navnet havde referencer til incest… Det er en fiktionel serie,” siger Gary Smith, der også fortæller, at han endda havde kaldt vejen ‘Lannaster’ i stedet for ‘Lannister’ for at gøre forbindelsen til det incestiuøse søskendepar mindre tydelig. 

I interviewet fortæller Smith, at han havde valgt navnet ‘Lannaster Road’, fordi det er et stilfuldt navn, og fordi Lannister-familien er velhavende i serien.

“Vi ville bruge navnet til vores shoppingcenter-område, fordi det er nemt at huske og let at udtale,” siger han.

Der har dog ikke været nogen klager over de øvrige vejnavne, der blandt andet tæller Catelyn Road, Stannis Street, Baelish Drive og Tywin Street. En kendelse fra The City of Greater Geelong har nu sat et endeligt punktum for debatten: ‘Lannaster Road’ skal ændre navn, fordi et vejnavn ikke må være kilde til forargelse i den brede offentlighed. 

“(Vejnavne) må ikke være skadelige for bevarelsen af de etablerede samfundsværdier,” siger Laurinda Gardner, administrator i City of Greater Geelong.

Gary Smith fortæller til Geelong Advertiser, at vejnavnet derfor nu er blevet ændret til ‘Precinct Road’ (Distrikvej, red.) som reference til, at vejen er et shoppingdistrikt.

“Det er virkelig svært at finde på vejnavne nu til dags, og jeg har altid kunnet lide Game of Thrones-navnene, fordi de er lidt ‘out there’. Vi ville have nogle originale navne, og fordi alle navne allerede er optaget i Geelong, må man tænke uden for boksen,” siger han.

LÆS OGSÅ: Gordon Ramsay laver en ny serie ved navn ‘Gordon on Cocaine’

LÆS OGSÅ: Bryan Cranston fra Breaking Bad: Min stofafhængige ekskæreste var inspiration til Walter White

LÆS OGSÅ: Her er de nye film og serier på HBO i september