David Bowie
Foto: Getty

David Bowie 'Blade Runner 2049'

David Bowie kunne have været med i ’Blade Runner 2’

Oprindeligt var den britiske rocklegende tiltænkt en rolle i ’Blade Runner 2049’, afslører filmens instruktør.

Der er masser af Hollywood-stjernestøv på rollelisten til den nye ’Blade Runner 2049’ – eller ’Blade Runner 2’ – der fortsætter, hvor Ridley Scotts sci-fi klassiker fra 1982 slap: Harrison Ford, Ryan Gosling, Robin Wright og Jared Leto er alle med, når filmen får biografpremiere 5. oktober. Men sidstnævnte kunne være blevet erstattet af en endnu større stjerne.

Det afslører filmens instruktør Denis Villeneuve, der ville have haft ingen ringere end David Bowie til at medvirke i filmen, men måtte gå til 'plan b', da rockstjernen døde af kræft i januar 2016.

”Vores førstevalg havde været David Bowie, som har haft indflydelse på Blade Runner på mange måder,” siger han til den britiske avis Metro og fortsætter:

”Da vi fik de triste nyheder at vide, begyndte vi at kigge efter en, der mindede om ham.”

Det mener Villeneuve og co. tilsyneladende, at Jared Leto gør. I hvert fald er det ham, der nu skal spille karakteren ’Neander Wallace’, hvis præcise rolle i filmen endnu er ukendt, men som ifølge Digital Spy er en af filmens skurke. Og dermed må Blade Runner- og Bowie-fans nøjes med at drømme om, hvordan det ville have været, hvis det afdøde ikon havde fået chancen for at medvirke i én af årets mest imødesete sci-fi film.

Selv om David Bowie er mest kendt for sin musik, nåede han at medvirke i en lang række film og tv-serier gennem sin karriere – heriblandt Martin Scorseses ’The Last Temptation of Christ’ (1988), Twin Peaks-spillefilmen ’Fire Walk with Me’ (1992) og ’Zoolander’ (2001).

Se den nyeste trailer for 'Blade Runner 2049' her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Musik