I morgen sætter verdens gladeste astronaut, Andreas Mogensen fra Kongeriget Danmark, kurs mod Den Internationale Rumstation, hvor han de næste seks måneder skal udføre forsøg på vegne af forskere og private virksomheder.

I et anfald af ubøjeligt overskud har han, kort op til afgang, delt spillelisten med de sange, han tager med sig på den 23 timer lange tur op til rumstationen. Og hvad forestiller man sig så, dette stoiske supermenneske lytter til med sit eget og astronautkollegaernes liv i hænderne?

Vi kastede vores fordomsfulde falkeblik ned over Mogensens Spotify-spilleliste og blev … overraskede. Men også imponerede. Langt størstedelen af de 84 numre består af tonstung, amerikansk hiphop fra slut-90’erne og start-00’erne. 50 Cent, Snoop Dogg, The Game, Eminem, Dr. Dre.

Hvad man her skal forstå er, at det ikke tåler sammenligning med, når Barack Obama eller Kronprinsen offentliggør deres noget-for-enhver-smag-spillelister, hvor det altid er de mest fortærskede hiphop-klassikere, der skal give de statslige mænd kant og karakter.

Nej, det er tydeligt, at Andreas Mogensen rent faktisk har hørt sin ’Get Rich Or Die Tryin’’. Vi taler deep cuts som ’Lifes On The Line’ og ’Don’t Push Me’, mens der også er fundet plads til to strå-le-nde numre fra det oversete ’8 Mile’-soundtrack. På det sociale medie X skriver Mogensen selv, at den første sang, han og kollegaerne skal høre, når de sætter sig i Teslaen og kører mod affyringsplatformen, er The Games ’Just Another Day’. Det er en mand, der ved, hvad han vil have.

Hele spillelisten kan du høre her: