Euromans forhenværende Art Director, Farshad Farzankia, udstiller i år på Heartland Festival side om side med den britiske kunstner David Shrigley og danske Henrik Vibskov. Vi har taget en snak med Farshad om hans værk ’Shams’ og hans kunstdebut på festivalen ved Egeskov Slot.

Hvad er tankerne bag indgangspartiet?

“Jeg startede for tre måneder siden med at prøve en masse materialer af og gjorde en række forsøg på at se, hvordan det skulle bygges. Jeg har prøvet at holde fast i, hvad en festival egentlig er. Festivaler har jo altid været en farvefest, så det skulle helt sikkert være et farverigt orgie.

IMG_6902.jpg

Materialet er en særlig form for plastik, som er stærkt nok til, at det kan holde til alle festivalens dage, og at vinden kan trænge igennem. Det giver også en visuel gennemsigtighed, så man forhåbentlig bliver nysgerrig og går tættere på for at inspicere det yderligere. Bag nettet er der placeret en masse brudstykker af spejle, så hvis man ser værket i sollys, vil det kaste lys tilbage på en.

Jeg var meget opmærksom på at vise så meget af de omkringliggende træer, som muligt, så der er en masse åbninger, hvor bladene titter frem og vælter ud. Konstruktionen er bygget op på træsøljer, der danner en firkantet kube. Det er meningen, at værket skal kunne tages ned og bygges op igen til en udstilling hos Politiken senere på måneden, men i en anden form, og derfor har jeg valgt denne fleksible konstruktion og det alsidige materiale.”

HEADER.jpg

Hvorfor har du navngivet værket ’Shams’?

“Shams betyder sol på arabisk. Jeg har været meget inspireret af en iransk digter, der hedder Rumi, og han taler meget om ’shams’, fordi han har fået en åbenbaring af lys. Så værket har en poetisk reference til solen både i navnet, men også gennem materialets gennemsigtighed og spejlenes refleksioner.”

723A0436_1.jpg

Du udstiller ved siden af internationalt anerkendte kunstnere som David Shrigley og Henrik Vibskov. Hvordan føles det?

“Det føles jo virkelig godt. Jeg har jo ikke som sådan noget med de andre kunstnere at gøre, men det er da et meget fint selskab at være i. Det er fedt at Heartland har så stor fokus på deres kunstscene. Kunsten har en lige så stor rolle som musikken og de forskellige talks, der er. Det er altid meget, meget svært at konkurrere med musik, fordi det rammer direkte ind i maven og er en meget nem og tilgængelig kunstform. Men på Heartland er de så opmærksomme på kunsten og dens præmisser. Og det synes jeg, er en fin måde at gribe det an på.”

Nåede du ikke forbi Heartland Festival i weekenden, kan du opleve Farshads indgangsport og en række af hans andre kunstværker i Politikens Forhal fra den 14. juni til 17. august.