Flavor Flav er fyret fra Public Enemy

Flavor Flav er fyret fra Public Enemy

Uenighed om støtte til Demokraternes Bernie Sanders blev udslagsgivende for, at gruppens leder Chuck D fik nok af den flamboyante Flavor Flav. Han er nu smidt på porten.

Der har aldrig været tvivl om at Flavor Flav altid har været det skøre, grænsende til det bizarre, indslag i en af de største hiphopgrupper gennem tiden, Public Enemy. Hans mærkværdige bevægelser og udbrud var med til at sparke noget utilregneligt ind i gruppens stramme lyd og attitude.

Men nu er det alligevel blevet for mærkeligt og for meget for gruppens ubestridte leder, Chuck D. Han har fyret Flavor Flav og skriver på Twitter, at han håber, at han får hjælp og kommer i (misbrugs)behandling.

Striden skyldes politik. Noget Chuck D altid har blandet sig i og givet sin uforbeholdne mening om. (Public Enemy kan til dels krediteres for at bringe den politiske rap ind i hiphoppen som nogle af de første). Derfor har han også ønsket at støtte flere politiske projekter og kandidater, hvilket de andre bandmedlemmer, og især Flavor Flav, ikke har været interesserede i.

Den berømte dråbe blev så en politisk plakat, hvor man kan se Bernie Sanders med strakt hånd og sloganet ’Fight the Power’, som er et af Public Enemys største hits. Det fik Flavor Flavs advokat til at udstede et såkaldt ’cease and desist’-brev, der er en juridisk manøvre for at få fx et firma eller en person til at stoppe med at misbruge ens navn i markedsføring.

bernue.jpeg
Hans advokat skrev:

”Mens Chuck er fri til at udtrykke sit politiske syn, som han finder det passende, taler hans stemme ikke alene for Public Enemy,”og han tilføjer:

”Der er ingen Public Enemy uden Flavor Flav.”

Men det viser sig dog, at der så alligevel er. For der gik ikke lang tid før Chuck D’s advokat kom til tasterne og afviste, at Flavor Flav havde en sag.

”Juridisk kan Chuck optræde som Public Enemy, hvis han vil. Han er eneejer af varemærket Public Enemy. Han tegnede oprindeligt logoet selv i midten af 80'erne og er også gruppens primære sangskriver.”

Hele affæren har nu fået Chuck D til at fyre Flavor Flav, og han fortæller i en række tweets, at det ikke kun har været den ene ting, men at der flere årsager til separationen. Det har længe været kendt, at Flavor Flav i mange år har haft forskellige former for misbrug, og det skriver Chuck D utvetydigt er noget, han mener, Flavor Flav stadig lider af.

Udover Chucks tweets er der kun kommet dette korte statement fra gruppen.

”Public Enemy og Public Enemy Radio vil bevæge sig videre uden Flavor Flav. Vi takker ham for hans mange års tjeneste og ønsker ham held og lykke.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop og Musik