Lyt

Rockbandet Big Thief står mit hjerte nært. De fleste parforhold har én særlig sang, som er "deres", og som tager afsæt i en betydningsfuld og fælles oplevelse, der virkelig definerede parforholdet. Den sang har Big Thief stået for i mit parforhold, og den hedder 'Shark Smile'. En både kaotisk, intim og ørehængende sang. 

Vi hørte den første gang live, da Big Thief sommeren 2018 gav koncert på Haven Festival i København, som desværre ikke findes længere. Én måned forinden koncerten havde en graviditetstest vist to streger og bekræftet, at vi skulle være forældre for første gang. Det var, som om at det var under koncerten med Big Thief, da jeg havde armene om min kæreste, at det for alvor gik op for mig, at hun var gravid. Musikken gjorde mig kun endnu mere forelsket og lykkelig, end jeg var i forvejen.

Nu har Big Thief netop sendt deres femte album ud, og det er deres mest ambitiøse til dato. 'Dragon New Warm Mountain I Believe In You' er et marathonalbum på hele 20 sange, som dog aldrig bliver kedeligt. Jeg elsker det allerede.

Lyt til det selv her.

 

Se

Og nu vi er ved folk, der udgiver marathonalbum, så husk at få set Netflix-dokumentaren om Kanye West. I en periode, hvor det har været hårdt og svært at retfærdiggøre, at man er Kanye West-fan på grund af musikerens vanvittige udfald mod ekskonen Kim Kardashian og hendes nye kæreste, Pete Davidson, på de sociale medier, er det rart også at få indblik i tiden, før Kanye West blev til fænomenet og manden med de mange skandaler og skøre udtalelser.

'JEEN-YUHS', der er en dokumentar i tre afsnit, går hele 21 år tilbage i tiden, og man ser en ung Kanye West, der kæmper med at træde ud af producerrollen og lave sin egen musik. Drømmene og ambitionerne er store, men pladeselskaberne bider ikke sådan lige på og udnytter lidt Kanye Wests naivitet. 'JEEN-YUHS' viser, at Kanye West også bare har været mors dreng og en håbefuld, ung mand.

Andet afsnit af dokumentaren lander onsdag på Netflix. Se første afsnit her. I øvrigt vil Kanye West efter planen også udgive 'Donda 2' tirsdag, dog kun på muksikerens egen Stem Player. Selvfølgelig.

 

Spis

Så blev Suppen endelig sparket i gang igen. Var du én af de heldige, som i weekenden stod på et af de danske fodboldstadioner og nød en stadionplatte? Jeg var selv til et familietamtam på Vestfyn og derfor desværre forhindret i at stå på tribunen.

Min sult efter bold og pølser er ikke blevet mindre, efter jeg for en lille måneds tid siden blev opmærksom på Twitter-kontoen Footy Scran. Her har man påtaget sig det store og vigtige ansvar at kortlægge, hvor man får verdens og dårligste stadionplatter til fodboldkampe.

Og man går minutiøst til opgaven og gerne ned i de lavere rækker. Fx ser den currywurst, man kan få hos Türkspor Kiel i Tysklands femte bedste række, ustyrlig lækker ud. Hotdoggen på Brentfords hjemmebane skal da også prøves nu, hvor Christian Eriksen er rejst dertil.

Følg Footy Scran her og bidrag selv med billeder til kontoen fra dit stadion.

 

Oplev

Fredag udsender Goss sit andet studiealbum ’I Feel Like Planet Earth’ og for at markere det, inviterer han samme dag til releasefest i København NV. Der vil være gratis øl til at starte med, en akustisk koncert og senere dj's. 

Hvis du vil lære Goss, eller Mads Damsgaard Kristiansen, bedre at kende, bør du lytte til Euromans podcast 'Sidelæns', hvor vært Oliver Bodh Larsen forleden snakkede med countrymusikeren om, hvordan stress og depression følger med succesen. Lyt til afsnittet her

Goss' releasefest finder sted på Rentemestervej 52 og begynder kl. 19.00. Læs mere om eventet her.

Teis Jeppe Gørtz

Født 1989 og er digital journalist. Har skrevet for Euroman siden 2016. Opvokset på Vestsjælland og uddannet journalist fra SDU. Trådte sine journalistiske sko på dagbladet Politiken, hvor han primært var en del af kulturredaktionen. Har desuden været journalist på fodboldmagasinet Tipsbladet. Bor på Østerbro i Købehavn med sin kæreste og deres datter.