Kroppen. Det er den, jeg slæber rundt med.

Det er hylsteret, som jeg flytter rundt med fra dag til dag til. Fra morgen til nat. Kroppen har det hele ombord. Sanser. Nerver. Knogler. Muskler. Smerter. Huden. Huden er vigtig. Håret. Håret er også vigtigt. Det er kroppen, jeg bevæger rundt blandt andre mennesker.

Kroppen er min ven, men den kan også være en ubuden gæst. Et benspænd. Når den er meget langsom. Når den gør ondt. Når den er til besvær. Når huden slår ud i helvedets ild. Når blodpropperne sætter sig ubehageligt. Når benene ikke vil.

Benene er en vigtig del af kroppen. De fører kroppen frem og tilbage. At sætte den ene fod foran den anden er en vigtig del af kroppens funktion. Og mit liv. Kroppen sætter tankerne i gang, når jeg bevæger mig igennem rummet.

Kroppen er et godt ord. Så den tager vi én gang til. Kroppen. Kroppen. Kroppen.

'Ord'

Hvad sker der, når man beder en lang række af Danmarks mest interessante stemmer om at fortolke et ord, som betyder noget særligt for dem?

Det spørgsmål er udgangspunktet for bogen 'Ord', og resultatet er en vilter og eksperimenterende samling af tekster og kunstværker, der er lige så forskelligartede som de medvirkende selv.

De 250 bidragsydere er alt fra forfattere og sangskrivere til forskere og satiretegnere. Fra kunstmalere og erhvervsledere til aktivister, politikere og pressefotografer.

Og der er både de unge og de tunge: Læs, hvad sangerinden MØ forstår ved ordet ”længsel”, hvad hjerteforsker Oliver Bundgaard Vad vil sige om “hjerte”, og hvilke følelser Morten Pape har for “bajer”. Og meget, meget mere.

'Ord' koster 350 kroner og kan købes lige her.

 

NY FORSIDE TIL ORD.jpg