Jonathan Alric fra The Blaze: ”Jeg tror, at mange mænd ikke tør at vise følelser eller noget så simpelt som at græde” scroll-down

Jonathan Alric fra The Blaze: ”Jeg tror, at mange mænd ikke tør at vise følelser eller noget så simpelt som at græde”

Franske Jonathan og Guillaume Alric, der danner musik- og videoduoen The Blaze, spillede natten til fredag på Orange Scene på dette års Roskilde Festival. Vi har talt med dem om maskulinitet, de største inspirationer og deres bedste festivalminde.

Af Marcus Højgaard
Foto: Samuel Kirszenbaum
Kultur Euroman

Hvordan opstod The Blaze?

Jonathan: ”For seks år siden gik jeg på filmskole i Bruxelles, og her fik vi stillet en opgave, der gik ud på, at vi skulle lave en musikvideo. Jeg vidste, at Guillaume var god til at skabe lydbilleder, fordi han på det tidspunkt havde gang i flere forskellige elektroniske musikprojekter. Derfor var han den første, jeg ringede til for at spørge om hjælp.

I fællesskab fandt vi ud af, at når vi skabte videoer og musik sammen, skete der noget specielt. Vi besluttede os derfor for at udgive musik sammen, og kort tid efter udkom vores første officielle sang med titlen ’Virile’. Responsen på nummeret var over al forventning. Året efter udgav vi vores EP ’Territory’, og det gjorde, at vi relativ kort tid efter både vandt priser og fik mulighed for at spille koncerter på fx Coachella.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Roskilde Festival og Frankrig