Kender du amerikansk films mest interessante skuespiller? scroll-down

Kender du amerikansk films mest interessante skuespiller?

LaKeith Stanfield har i de senere år markeret sig som stenet sublim. Det har streamingtjenesterne heldigvis opdaget.

Af Casper Hindse
Foto: Getty Images
Kultur Euroman

Det var ikke alle kameraer, der fangede LaKeith Stanfield, da han traskede ned ad den røde løber ved Oscar-uddelingen i forrige uge. Det burde de imidlertid have gjort. Den amerikanske skuespiller var for første gang nomineret – for sin rolle i ’Judas and the Black Messiah’ (kan lejes på Blockbuster) – men det var hans tøj, der løb med det meste af opmærksomheden hos dem, der så ham.

Stanfield lignede én, der havde været forbi 1970’erne og ’Once Upon a Time in Hollywood’, for derefter at tage tidsmaskinen tilbage til filmbyen i 2021. Heldragten, den åbne skjorte med kæmpemæssig krave, kæden og det tilbagelænede smil sagde mere, end de fleste beskrivelser af generationstalentet har gjort indtil nu.

For LaKeith Stanfield kan noget, som ellers kun har været de bedste skuespillere fra netop 1970’erne forundt. Han har Robert Redfords rolige naturalisme og Marlon Brandos fandenivoldskhed. Det er store navne at sammenligne en 29-årig, autodidakt skuespiller med, men LaKeith Stanfield er nu også gjort af noget helt specielt. Han befinder sig nemlig naturligt i de fleste film og serier. Og han gør dem altid en smule bedre, end de egentlig er.

Tag nu bare én af de mest ikoniske serier fra de senere år. ’Atlanta’ er med rette blevet gjort til synonym med serieskaber og hovedrolleindehaver Donald Glover, men omme i baggrunden titter LaKeith Stanfield frem. Man aner aldrig, hvor man har hans rolle, Darius – og det aner Darius formentlig heller ikke selv. Undtagen lige i de scener, hvor han pludselig træder i karakter og rykker ’Atlanta’ i en ny retning. Se blot dette potpourri:

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Skuespil og Streaming