MTV relancerer det ikoniske hiphop-program ’Yo! MTV Raps’

MTV relancerer det ikoniske hiphop-program ’Yo! MTV Raps’

Programmet var en væsentlig del af hiphoppens guldalder fra slutfirserne, og den nye version bliver sparket i gang med et væld af den tids største navne.

Før hiphop dominerede hitlisterne, modebilledet og medierne var der ikke ret mange steder at gå hen, hvis man ville dyrke sin interesse i 80’erne. I Danmark havde Jeppe Bisgaard en spalte i musikbladet Mix, P3 havde det fantastiske program ’Det D.U.R’, og så kunne man se programmet ’Yo! MTV Raps’.

Det begyndte i 1988, hvor rapmusikken for alvor brød igennem med navne som N.W.A og Public Enemy. Det var en kreativ og kommerciel storhedstid for musikgenren, der førhen havde været en subkultur i primært de større amerikanske byer. Det faldt samtidigt sammen med MTV’s storhedstid, hvor unge over hele verden dyrkede musikvideoen som det spændende og nyskabende medie.

Programmet blev startet af Feb 5 Freddy, som siden blev afløst af Doctor Dré (ikke den Dre fra N.W.A) og Ed Lover, som blandt andet gjorde moderne at have mærkerne på capsene stadig på.

Nu gendannes programmet, og det markeres med en livekoncert 1. juni med mange af de store navne fra dengang. Man kan blandt andet opleve KRS-One, Eric B. & Rakim, Flavor Flav, Doug E. Fresh, Big Daddy Kane, Kid Capri. Programmets oprindelige værter vil også optræde.

Her kan du se Ice Cube nævne programmet i hans legendarisk hit ’Today was a Good Day’.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop