Det har aldrig været så populært at bruge streaming-tjenester, som det er lige nu. Det er billigt og nemt, og så er udvalget efterhånden blevet imponerende stort, så der er noget
for enhver smag.

HBO Nordic – de bedste serier

HBO har en lang historie på det amerikanske marked. Konceptet blev etableret i 1965 under navnet The Green Channel. I 1972 blev selskabet dog solgt og skiftede efterfølgende navn til HBO og har i dag over 35 millioner seere på betalingsnetværket i USA.

Herhjemme fik de en noget kølig start med adskillige forsinkelser og en ret upopulær bindingsperiode på seks måneder. Denne bindingsperiode har HBO sidenhen droppet og kører nu efter samme model som andre steaming-tjenester på markedet, hvor man hurtigt kan oppe fra igen.

HBO Nordics stærkeste side er helt sikkert det store udvalg af kvalitetsserier. Tag bare Boardwalk Empire, Curb Your Enthusiasm, Game of Thrones, True Detective, 30 Rock….

LÆS OGSÅ: 5 nye hotte serier til sommernætterne

Desværre er deres filmudvalg, ligesom Netflix, ret sparsomt, og der er heller ingen tvivl om, at det er serierne, der er det helt store trækplaster.

Derudover er deres app til Smart TV ganske enkelt forfærdelig, layoutet er ikke særlig brugervenligt, auto-play er nærmest ikke eksisterende og så er der ofte problemer med underteksterne.

Ikke desto mindre så er det gode indhold frustrationerne værd og ellers brug deres app til PC eller Mac, der kører noget bedre.

Vælg HBO Nordic, hvis du vil have adgang til en masse prisvindende TV-serier. For her er virkelig masser af tømmermands-TV til weekenden.

Tilgængelighed: PC/Mac, Smart TV, iOS/Android, Xbox 360.

Pris: 79 kroner om måneden.

Se blandt andet Game of Thrones:

Viaplay – fremragende sports-udvalg

Viaplay er en selvstændig streaming-tjeneste, men hører under mediekoncernen MTG, der gør det muligt for Viaplay at streame Viasats bagkatalog. 

Hos Viaplay får man adgang til deres egne produktioner, og der er et stort udvalg af reality-programmer, samt en del amerikanske TV-serier og film, men deres stærkeste side er uden tvivl Viaplay Sport, hvor man får adgang til en masse fodbold, Formel 1, NFL og både PGA-touren og European Tour. 

Som en anden fed feature, så har Viaplay, som de eneste, en funktion, der gør det muligt at downloade film og se dem, hvis man ikke har Internet-adgang.

Vælg Viaplay, hvis du vil have live-adgang til Champions League, Premier League, Super Bowl, Formel 1, PGA-Touren.

Tilgængelighed: PC/Mac, iOS/Android, PS3/PS4/Xbox 360/Xbox One, samt Smart TV.

Pris: 79 kroner for Viaplay, 229 kroner for Viaplay Sport.

LÆS OGSÅ: 6 serier, der sluttede alt for tidligt


TV 2 Play – alt fra TV2’s kanaler

TV 2 Play er ligesom Viaplay en af pionererne herhjemme og tilbyder en række af pakker: ’On Demand Pakken’, ’Live Pakken’ og ’Hele Pakken’.

Tjenestens stærkeste side er uden tvivl stationens egne serier, der blandt andet tæller hit-serier som Klovn, Langt fra Las Vegas, Danish Dynamit og en masse dansk stand-up comedy.

Vælg TV 2 Play, hvis du vil have adgang til nogle af de bedste danske produktioner, og hvis du elsker krimier på Charlie, men ikke gider at betale for NK1, Das Erste, Rai Uno, eller hvad antenneforeningerne nu fylder deres kedelige TV-pakker med.
    
Tilgængelighed: PC/Mac, iOS/Android, Apple TV/Chromecast, Smart TV.

Pris:
59 kroner (On Demand Pakken), 99 kroner (Live Pakken) og 129 kroner (Hele Pakken)

LÆS OGSÅ: 15 forrygende film du kan streame lige nu

Se blandt andet en skæv Bubber i Danmark i følge Bubber, som er en del af TV2 Plays pakker:

C More – god til blockbusters

C More er det tidligere Canal+, og de har ligesom TV 2 Play både TV-kanaler og On Demand-tjenester samlet i deres streaming-tjeneste. Dog har C More et både større og bedre udvalg af nye film, og er du ikke lige i humør til at bruge dagens sidste timer på at søge efter en god film, kan du gøre brug af dets fem filmkanaler: C More Action, C More Emotion, C More Hits, C More First og SF-Kanalen, der alle byder på spændende programmer. Er du derimod mere til serier, så har de også kanalen C More Series, der bringer et bredt udsnit af forskellige TV-serier.

Vælg C More, hvis du er en sucker for de nyeste blockbusters importeret fra Hollywood.

Tilgængelighed:
PC/Mac, iOS/Android, TV (Skal bestilles via TV-leverandør) 

Pris: 99 kroner.

Se blandt andet Kim Kold give Vin Diesel og The Rock tæsk i Fast & Furious 6, som du kan finde på C More:

Nutv – reality-snavs og FA-cup-fodbold

Nutv er drevet af SBS Discovery, der står bag kanal 4, kanal 5 og 6'eren, og som blandt andet har produceret en masse reality-shows, og det er også hvad man hovedsagligt finder på Nutv. Er du fan af Kongerne, De Unge Mødre, 4-stjerners middag, Singleliv, Spøgelsesjægerne og en masse andet fra nogle af landets mest iltfattige hjerner, så er Nutv streaming-tjenesten du skal smide dine lommepenge efter.

Der er dog også en del fodbold som blandt andet Premier League og FA Cup-fodbold, men de har ikke rettigheder til lige så mange kampe som Viaplay.

LÆS OGSÅ: Q&A med Brad Pitt: "Vi blev brudt ned undervejs"

Der er dog også en række andre ulemper. Først og fremmest tilbyder de ikke nogen gratis prøveperiode. Til gengæld kan du købe et døgns adgang for 29 kroner, hvis du ikke er sikker på, om du vil betale 99 kroner for at se Knaldperlen tale om sit hoare lem.

Derudover bruger Nutv Silverlight, der ikke længere understøttes af Chrome-browseren, så du skal have gang i Firefox eller Grauballemandens foretrukne browser Internet Explorer. Derudover kan det være besværligt at nappe et Kongerne-maraton, da du automatisk bliver logget ud.

Vælg Nutv, hvis du vil tættere på Fissan og rødderne.

Tilgængelighed:
PC/Mac, iOS/Android

Pris: 99 kroner, ingen gratis prøveperiode

Se blandt andet Knaldperlen gå amok over Cult Shaker:

Filmstriben

Nu er det slut med at reservere film nede i det lokale bibliotek, for bibliotekerne har endelig taget den digitale tidsalder til sig. Med Filmstriben kan du streame et stort udvalg af film, som er nøje udvalgt og vurderet af landets skarpeste bibliotekar-team.

På filmstriben finder du blandt andet masse danske spillefilm som ’Ækte Varer’, ’10 timer til paradis’, ’Superclásico’ og ’Submarino’.

Det bedste af det hele er, at du ikke skal finde dankortet frem, for det offentlige har givet en omgang velfærd og betalt regningen. Til gengæld er det besværligt at tilmelde sig, da man skal oprette en bruger igennem sit lokale bibliotek, før man får adgang til de mange gode film.

Vælg Filmstriben, hvis du vil se nogle ordentlige film på skatteydernes regning.

Tilgængelighed: PC/Mac

Pris:
Gratis

Se Jakob Cedergrens som socialt udsat i Submarino:

Dansk Filmskat

Nordisk Film har startet denne streaming-tjeneste med det formål at vise selskabets egne film, og der er masser film at vælge imellem. Faktisk over 70 års filmproduktioner, hvor du kan tage et gensyn med Egon Olsen i Olsenbanden, Dirch Passer i hans uendelig mange roller samt Lille Per og hans mange frække narrestreger i Far til fire-filmene. 

Vælg Dansk Filmskat, hvis du føler dig omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!

Tilgængelighed:
PC/Mac, iOS/Android, Chromecast, (Smart TV forventes i løbet af i år)

Pris:
39 kroner om måneden, hvis du tegner et helårligt abonnement, 45 kroner (halvårligt abonnement) 49 kroner (månedsbasis)

LÆS OGSÅ: 6 serier, der stadig holder

DR Bonanza

Om man kan lide at betale licens eller ej, så har Danmarks Radio sgu lavet en masse herlige serier og underholdningsprogrammer. Mange af disse programmer er tilgængelig på Bonanza til kun 205 kroner om måneden eller 1230 kroner, hvis du vælger at betale din licens halvårligt, men til den pris får du også Huset på Christianshavn, Rejseholdet, Matador, Riget og naturligvis også Banjos Likørstue. Alt sammen streamet i autentisk VHS-billedkvalitet.

Vælg DR Bonanza, hvis du ikke kan tåle synet af High Definition, men stadig elsker dansk frisindet satire.

Tilgængelighed: PC/Mac.

Pris:
205 kroner om måneden, 1230 kroner halvårligt, 0 kroner hvis du ikke er licenspligtig.

Se Nicolas Bro som pyromanen Otto i Rejseholdet:

Og til dig, der endnu ikke er på Netflix:

Netflix – får hele tiden mere originalt indhold

Netflix er uden tvivl et af de største streaming-tjenester tilgængelig i landet. Firmaet blev etableret i USA i 1997 med fokus på udlejning af film, og i 00'erne introducerede de så deres on-demand service, der i 2012 ramte det danske marked.

Er du ikke bekendt med Netflix endnu, så er det helt sikkert værd at gøre, for de tilbyder nemlig et stort indhold af serier, film, dokumentarer og stand-up, og så er det tilgængeligt på stort set alle platforme.

Deres stærke side er uden tvivl deres originale indhold, som blandt andet tæller House of Cards, Orange Is the New Black, Hemlock Grove, Grace and Frankie, samt et par sæsoner af kultserien Trailer Park Boys og et utal af amerikanske stand-up shows. Til dem med børn har Netflix også dedikeret en hel sektion kaldet Netflix Kids. 

Netflix egner sig dog ikke særlig godt til filmfans, for deres udvalg herhjemme i Danmark er ret sørgeligt. Filmene gamle og af middelmådig kvalitet. Man kan dog, via en VPN-forbindelse, få adgang til det fulde katalog på den amerikanske version, der har et langt større udvalg.

Vælg derfor Netflix, hvis du vil have adgang til deres anmelderroste originale produktioner, som du ellers ikke ville se i TV'et.

Tilgængelighed: PC/Mac, TV, iOS/Android/Windows Phone, PS3/PS4/Xbox360/XboxOne/Wii/WiiU, Apple TV/Chromecast, samt forskellige blue-ray afspillere.

Pris: fra 69-109 kroner om måneden.

LÆS OGSÅ: Magtens mand: 7 sublime citater fra House of Cards

Se blandt andet tredje sæson af House of Cards:

LÆS OGSÅ: Verden vil savne Jon Stewart 

LÆS OGSÅ: 15 sjove film selv alvorlige mænd bør streame

LÆS OGSÅ: Danica Curcic: "Skuffelse, tvivl eller angst skal gås, løbes eller knaldes væk"