Peaky Blinders sæson 3
Foto: Screendump YouTube

Peaky Blinders er fookin' tilbage: Mere dyster og stilfuld end nogensinde

Barberblade i sixpencen, gode værtshusslagsmål og ikke mindst knivskarpe frisurer. Peaky Blinders er tilbage med ny sæson.

Vi har længe været begejstret for Peaky Blinders, der fremragende skildrer gangsterlivet i Birmingham i 1920'erne.

Peaky Blinders er garant for barberblade i sixpencen, gode værtshusslagsmål og ikke mindst knivskarpe frisurer og tøjstil med tweed-jakkesæt, stumpede bukser, oversize frakker og solide støvler. 

Læs blandt andet mere om, hvorfor 1920'ernes gangerstil stadig er smart i dag. 

Nu ser serien, der er instrueret af Steven Knight, manden bag ‘Eastern Promises’, så tilbage i sin trejde sæson på Netflix, der fik premiere tirsdag.  

Her følger vi fortsat hovedpersonen Thomas Shelby (Cillian Murphy), leder og patriarken af Shelby-klanen, der primært består familiemedlemmer - et af byens mest frygtede forbrydersyndikater. 

Hans oplevelser under og efter Første Verdenskrig har forladt ham desillusioneret og fast besluttet på give sin familien en status i samfundet, der er domineret af industrialiseringen, samtidig med han kæmper med posttraumatiske drømme.

Sæson 3 foregår omkring 1924. Forretningerne går godt for Peaky Blinders, der udvider sit imperium til at involvere andet end bookmaking og væddeløb. På sin bryllupsdag bliver Thomas Shelby kontaktet af en hemmelig organisation med russiske kontakter, der ønsker at familien udvider deres illegale aktiviteter ved sælge våben. Pludselig befinder Shelby sig i centrum af en international våbenhandel, der truer med at ændre på forholdene i mellemkrigstiden.

På den hjemlige front lurer forsat drama med rivaliserende bander, der tidligere har skånet Tommy Shelby fra en henrettelse - angiveligt takket være en yderst rundhåndet Winston Churchill. Og også internt i familien bliver Tommys nærmeste stadig mere vanskelige at håndtere, og de truer med at blæse Shelby-familien fra hinanden.

Peaky Blinders er et stilfuldt gangsterdrama. Det er en verden indhyllet i røg, hvor intet er nogensinde helt klart - hverken når det gælder de interne familierelationer eller relationerne grupperingerne imellem.

Til underlægningen af moderne soundtracks, der både indbefatter PJ Harvey, Arctic Monkeys, Nick Cave og Radiohead, rammer serien rent ind. Det vil i øvrigt vides, at Leonard Cohen har skrevet et nummer specielt til tredje sæson, ligesom David Bowie, der var erklæret fan af serien, får et nummer fra hans sidste album, "Black Star", med i den kommen sæson. 

I første omgang er sæson 3 endnu kun blevet frigivet på amerikansk Netflix, mens sæson 1 og 2 kan ses med en dansk Netflix-konto. 

Se traileren til den nye sæson her, hvor også Tom Hardy har fået genvalg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Peaky Blinders og Netflix