Skuespillernes løn i Game of Thrones
Foto: HBO

Skuespillernes løn i Game of Thrones

Så meget tjener skuespillerne på Game of Thrones

Spoiler: Det er så meget, at du vil genoverveje dit karrierevalg kraftigt.

Game of Thrones er en af de største tv-serier i verden netop nu - og ikke mindst en af de  dyreste at producere med et budget på over 10 millioner dollars per afsnit.

Det kan derfor næppe komme som en overraskelse for nogen, at skuespillerne fra serien ikke ligefrem skraber bunden af indkomstpyramiden, når det kommer til, hvilket tal der står nederst på deres lønseddel fra HBO-serien.

Men nu kan du får svar på, hvor mange penge det egentlig drejer sig om. En lønundersøgelse foretaget af Variety viser nemlig, at Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow) og Lena Heady (Cersei Lannister) alle tjener det samme, hver gang de medvirker i en episode af serien: 500.000 dollars svarende til cirka 3,15 millioner kroner.

Der er 13 episoder per sæson, og selvom det næsten gør ondt at regne skuespillernes løn sammen for sådan en, får du resultatet her: 37,9 millioner kroner per sæson. Til hver skuespiller, naturligvis.

Selvom lønnen kan virke urealistisk høj, er den ifølge Variety på samme niveau, som det skuespillerne Kevin Spacey og Claire Danes tjener på et afsnit af henholdsvis Netflix-serien House of Cards og Homeland. 

Hvis du er i humør til mere selvpineri, kan du tjekke hele Varietys liste, der også indeholder nogle mere beskedne lønsedler - for eksempel Claire Foys, der “kun” lyder på 252.000 danske kroner per afsnit af The Crown.

Er jobbet som skuespiller begyndt at lyde fristende?

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones, Serier, Streaming, HBO og Nikolaj Coster-Waldau