Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ny dokumentar på Netflix

Foto: Rex Features

Ny dokumentar på Netflix

Se traileren: Ny Netflix-dokumentar afslører, hvordan ‘Curb Your Enthusiasm’ reddede en mand fra dødsstraf

Et afsnit af den populære serie blev mandens alibi i retten.

At sige, at Larry Davis’ anmelderroste serie ‘Curb Your Enthusiasm’ er en af de større komedieserier i nyere tid, er næppe en overdrivelse. Serien er blevet belønnet med flere priser, herunder en Golden Globe og en Emmy, og Frank Hvams og Casper Christensens serie ‘Klovn’ er også stærkt inspireret af seriens tåkrummende facon.

Men hvad mange ikke ved er, at den amerikanske hit-serie faktisk også kan bryste sig af at have reddet en mand fra at blive dømt for et mord, han ikke havde begået - og det kan du nu få hele historien om i Netflix’ nye dokumentar ‘Long Shot’.

I 2003 blev Juan Catalan anholdt for et mord, men fastholdt stædigt sin uskyld ved at sige, at han på gerningstidspunktet var til en Dodgers-kamp på Los Angeles’ baseball-stadion.

“Det var ligesom enhver anden dag, men så snart jeg åbnede døren, blev jeg fuldstændig omringet,” fortæller Catalan i en ny trailer til dokumentaren.

Catalans advokat, Todd Melnik, havde derfor til opgave at bevise, at Catalan rent faktisk var til kampen.

“Jeg sagde til ham, at jeg ville få ham ud derfra,” siger Melnik i traileren.

Og det var her, ‘Curb Your Enthusiasm’ kom ind i  billedet. Da Melnik udspurgte Catalan om detaljer fra den dag, han angiveligt skulle have begået et mord, mindedes han nemlig, at nogen måske havde filmet under kampen.

Med en ordentlig omgang research fandt Melnik frem til, at teamet bag ‘Curb Your Enthusiasm’ filmede afsnittet ‘The Car Pool Lane’, hvor Larry David tager en prostitueret med til en baseball-kamp, på præcis den dag, Catalan angiveligt skulle have begået mordet.

Ved at kigge timevis af råbånd igennem var Melnik i stand til at lokalisere Catalan på stadionet, der var fyldt med 56.000 tilskuere. Han kunne dermed dokumentere uden nogen tvivl, at Catalan ikke havde begået mordet, og reddede ham dermed fra den dødsstraf, anklageren gik efter.

“Vi var i et kæmpe slagsmål. Anklageren, der havde sagen, havde aldrig tabt. Hun kunne godt lide at gå efter dødsstraf,” siger Melnik i traileren.

Den nye Netflix-dokumentar har premiere den 29. september. Indtil da kan du se traileren herunder.