Se traileren: Tim Burton laver en film om (næsten) almindelige mennesker

Se traileren: Tim Burton laver en film om (næsten) almindelige mennesker

Tim Burton har excelleret i overnaturlige hændelser, vilde kostumer og mere end almindeligt excentriske karakterer, siden han slog igennem med ’Beetlejuice’ – en rablende komedie om et hjemsøgt hus.

Siden har han boltret sig i fantasi-universer fra ’Batman’ og ’Nightmare Before Christmas’ til ’Sleepy Hollow’ og ’Alice i Eventyrland’. Og man kunne faktisk blive ved, for listen over fantasivæsener, som Burton har brugt gennem sit virke, er lang og varieret og involverer marsmænd, vampyrer, højtudviklede menneskeaber og chokoladeproducerende oompa loompa'er.  

Men selv om Tim Burtons karriere demonstrerer en smag og et talent for det barnlige, det eventyrlige og det gotisk dystre, har han også en sikker hånd i den realistiske genre.

Det demonstrerede han med sit kammerspil ’Ed Wood’ fra 1994, der skildrede en historisk instruktør af samme navn, der var kendt for at lave nogle af verdens værste film.  
Bevares, Tim Burton har ikke forsøgt sig med en 100 procent realistisk film siden dengang, og 20 år er lang tid, så hvem ved, om han har taget på det endnu.
 
I hvert fald ser traileren til hans nye film, ”Big Eyes”, ret lovende ud, og arbejdet med den har da også genforenet Burton med manuskriptforfatterne fra ’Ed Wood’, Larry Karaszewski og Scott Alexander.

’Big Eyes’ bygger på en sand historie om et amerikansk ægtepar, der blev kendt i 1950’erne og -60’erne på billeder af børn med store øjne, men som samtidig gennemførte massiv svindel.

LÆS OGSÅ: Spændende trailer: Birdman

I filmen, der får premiere til jul, ser man i hovedrollerne Christoph Waltz  og Amy Adamssom som Walter og Margaret Keane  .


Og bare rolig, hvis du bedst kan lide den gode gamle Burton, så vender han i 2016 tilbage til sit vante univers med ’Alice in Wonderland: Through the Looking Glass.’ 

LÆS OGSÅ: Se trailer: En dag i Nick Caves liv

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Video