Der er cirka en million brugere på Snapchat. Hver dag.

Omkring 60 procent af dem poster dagligt billeder, resten følger med i, hvad andre deler fra deres liv. Men Snapchat er samtidig lidt af en jungle, for hvordan finder du dem, hvis liv du gerne vil følge, hvis det ikke skal være dine venner? Og hvordan finder du de personer, der rent faktisk er værd at følge?

Bortset fra de særligt udvalgte medier som Vice, Buzzfeed og CNN, har Snapchat ikke et kartotek af profiler, som du måske vil følge eller kender, som eksempelvis Facebook og Instagram har det. Derfor kan det være svært at finde mennesker, som ikke er dine venner, hvis private hverdag og liv, du kan og vil følge i 24-timers klip.

Og desværre er der er ikke rigtig nogen let vej, enten skal du søge efter mennesker på eksempelvis Google, som du synes er spændende - og så se, om de har en profil, du kan følge. Ellers skal du kende deres snapchat-QR-kode eller brugernavn.

Når først du har fundet nogle gode personer at følge, så er der til gengæld stor sandsynlighed for, at du får stillet dit daglige behov for at vide, hvad andre laver. Vi har her på euroman.dk fundet 19 profiler, du kan tjekke ud, når du klikker på Snapchat i stedet for det, du i virkeligheden skal lave:

Navn: Mathias Zanka

Brugernavn: mzanka

Derfor skal du følge ham: Enten synes du, FCK-spilleren er for meget af det gode, eller også er hans liv egentlig ret fedt. På lækre både, med Danmarks Mester-medaljer og altid i nye, rene sneaks bekræfter han bare, hvor meget han har, du aldrig får. Og så smiler han hele tiden.

Navn: Bobby 'Hundreds' Kim

Brugernavn: bobbyhundreds

Derfor skal du følge ham: Bobby Kim er partner i det L.A.-baserede street-wear mærke The Hundreds og bruger Snapchat til at fortælle historier fra sit liv som meningsdanner inden for modeverden, men også fra sit privatliv, der nogle gange roder ham ud i affærer med politi og personlige tvivlsspørgsmål. Uanset hvad dagens snaps byder på, deler Bobby Kim altid indhold, der giver lidt mere indsigt i hans liv som modedesigner og mærke-indehaver. Han er desuden illustrator, skriben og fotograf. Som han selv siger, laver han lidt af hvert og en masse af ingenting.

Navn: Ariana Grande

Brugernavn: Moonlightbae

Derfor skal du følge hende: Hun er petite og lækker i sin fysiske form. På Snapchat deler hun ud af alt fra deltagelser i Jimmy Fallons Tonight Show med Celine Dion-efterligninger og hverdagen med nye filtre, numre, hunde (hun er omkring en hel del, spørg ikke hvorfor) og alt det, der virker lidt mere normalt end hendes lille krop og store stemme.

Navn: Jimmy Fallon

Brugernavn: Fallontonight

Derfor skal du følge ham: Hvis du er til hans program The Tonight Show starring Jimmy Fallon, er du efter alt at dømme også ret klar på at følge hans snapchat-profil, der hver dag lader op til aftenens udsendelse. Det er formentlig mere hans hold bag programmet end Fallon selv, der styrer, hvad der snappes, men bevares hvor det virker, når de tæller ned til aftenens show og viser gæster, makeupbord og Fallon selv frem i løbet af dagen.

Navn: Thomas Skov Gaardsvig

Brugernavn: skovgaardsvig

Derfor skal du følge ham: Det er altid personligt og på den ene eller anden måde underholdende, når han deler ud af hverdagsøjeblikke med sin kone eller sine gebærder i den danske medieverden.

Navn: Ellen DeGeneres

Brugernavn: ellen

Derfor skal du følge hende: Med sit TV-program Ellen Degeneres Show har den kort- og lyshårede kvinde gjort sig aldeles populær både i og uden for USA. På sin snapchat byder hun og hendes cast af ansatte dig indenfor i et liv, hvor hun har scoret en mere end gennemsnitligt smuk kvinde og omgås de mest eftertragtede kendte mennesker fra særligt det amerikanske kontinent. På TV er hun underspillet, kynisk og underholdende. De samme toner tager hun med ind i sine max 10 sekunders lange klip på Snapchat.

 

Navn: Steve Gilchrist Glover (Steve-O)

Brugernavn: steveotv

Derfor skal du følge ham: Hvis du var klar på start 00'er tv-serien 'Jackass', hvor Steve-O var med, er du formentlig også interesseret i at følge hans profil på Snapchat. Tidligere hed den steveosdick, nu er vi bare ude i steveotv. Linjen, den er ikke nødvendigvis mere poleret.

Navn: Victor Jones

Brugernavn: mogensjones

Derfor skal du følge ham: Han fotograferer, kender kun pæne piger og går utrolig meget. Sådan ser det i hvert fald ud, når han tager sin telefon og sine følgere med rundt i især København.

Navn: Mike Platco

Brugernavn: mplatco

Derfor skal du følge ham: Han er reelt god til at bruge tegne-funktionen på kanalen, derudover tager han billeder af ting, der egentlig virker lidt ligegyldige, og alligevel virker ret flotte.

Navn: Morten Breum

Brugernavn: boomboombreezy

Derfor skal du følge ham: Du får hørt danske Mortens musikalske univers og mulighed for at inspicere hans utallige tatoveringer, mens han snakker. Det gør han meget.

Navn: Rasmus Weng Karlsen

Brugernavn: rasmusweng

Derfor skal du følge ham: Der er ikke meget filter eller opstillet glamour over den danske fotograf Rasmus Weng Karlsen. Der er bare overdentligt fart på med jobs, mennesker og steder, han formår at befinde sig.

Navn: Khaled Mohamed Khaled

Brugernavn: djkhaled

Derfor skal du følge ham: Hvis du ikke allerede selv har lagt mærke til det, så får du den lige her: DJ Khaleds navn har været et internetfænomen i sig selv de sidste seks måneder, fordi han har udmærket sig ved simpelthen at tage sine følgere med over alt i sin hverdag på Snapchat. Fra musikstudiet til haven til den hvide massive bil til badet. Ja, badet. Den store, guldklædte mand har styr på det.

Navn: Cyrene Quiamco

Brugernavn: cyreneq

Derfor skal du følge hende: Hun sagde sit fuldtidsjob op som webdesigner og lever nu af at poste tegninger på Snapchat.

Navn: Kim Kardashian West

Brugernavn: kimkardashian

Derfor skal du følge hende: Du har sikkert allerede besluttet dig for, om du gider hende eller ikke gør. Helt sikkert er det, at hun nok ikke gider dig, men derfor er hun alligevel ret god til at vise et følsomt, mildt og kærligt liv frem. Sammen med sin kæmpe familie, vanvittige mand og naturligvis en fersken (ja, det ligner en røv) som emoji efter sit brugernavn.

Navn: Arnold Schwarzenegger

Brugernavn: arnoldschnitzel

Derfor skal du følge ham: Han er 68 år og minder om de færreste andre, der har rundet samme alder. Han har løftet vægte, været guvernør og spillet Conan the Barbarian som ingen andre, og nu viser han også, hvad han ser snapchat som: et godt sted at placere velvalgte emojis. Se selv her, når han rejser verden rundt og viser, hvad dagen går med, når man hedder Arnold Scharzenegger

Navn: Adam Katz Sinding

Brugernavn: le21eme

Derfor skal du følge ham: Hans fotografi er decideret populært i disse tider, og det er som om, han hver uge når til hvert kontinent i verden med sit arbejde. Og nå ja, så er det også ham, der stadig holder ved parolen for Snapchat: Selvfølgelig er du med, når han lige står og slår en streg.

 

Navn: Julieanna Goddard

Brugernavn: yesjulz

Derfor skal du følge hende: Miami-baserede Julieanne minder dig om alle de fester og klubber, du ikke er på, når du sidder hjemme på din sofa.

Navn: Jared Leto

Brugernavn: jaredleto

Derfor skal du følge ham: Skuespilleren fra både Fight Club og Dallas Buyers Club er også med i en ny klub på Snapchat: minimalistklubben, der deler billeder af, hvor almindelige ting er, når man laver filtre og tegner oven på sine selfies som en 10-årig.

Navn: Chino

Brugernavn: turbanchino

Derfor skal du følge ham: Nogle mennesker viser deres fede liv frem. Andre snapper bare deres eget liv, og så tegner de et glorværdigt liv omkring dem. Sådan gør Chino. Chino kan noget. Især når han tegner sig selv ind i scener fra kendte film. Eller ja, når han en hel nat går rundt med øjne tegnet hen over sig selv. Hvem ser på ham? Hvem ser han på? Tænker man måske. Måske tænker man ikke så meget, fordi det er Snapchat.

Og så må du selv fortsætte listen, hvis det skal være, og huske på, at vi er mange, der befinder os i blot én by hele ugen (kald det en måned) og skal op og ud og gøre, hvad vi bliver betalt for, og så ellers bare hjem i seng igen hver dag. Og det kom ikke på snappen.

LÆS OGSÅ: Video: Tænk hvis kødspisere opførte sig som veganere

LÆS OGSÅ: Det store spørgsmål: Hvorfor har statuer så lav cigarføring?

LÆS OGSÅ: 9 frisurer fra 00'erne vi aldrig vil have igen