Intet varer evigt, undtagen tatoveringer.

Derfor er det også en rigtig god idé at tænke dig godt om, hvad du gerne vil have malet på kroppen med den permanente pensel, inden du går ned til tatovøren. 

Før i tiden var det eneste måde, man kunne finde inspiration, at kigge i tatovørens portfolio-mappe og eventuelt at kigge på sine tatoverede venner, men i dag vrimler de sociale medier med tatovører, der viser, hvad de kan og lader os andre suge idéer til os fra den anden side af verden. 

Så, hvad end du er så dækket, at du skal lede længe efter en tom plet, hvis du skal have lavet din allerførste tusch, eller hvis du bare gerne vil spice dit Instagram-feed op med lidt nøgen hud og friske farver, er her 10 tatoverings-profiler på Instagram, der er værd at følge.

1: Le Fix

Franz Jäger er ikke et pengeskab, der er lige til at gå til, men derimod en af landets mest respekterede tatovører. Sammen med partneren Gitte Klebajn, der bl.a. har tegnet på undertegnede, driver han Le Fix på Nørrebro i København. Stilen kan bedst opsummeres som old school sømandstatoveringer, så dette er profilen for dig, der søger sejlskibe, ørne og glubske tigre.

2: Sasha Unisex

Her er ikke meget tilovers for den gamle skole, til gengæld er der god inspiration at hente til en mere moderne tatovering. Der arbejdes med få detaljer, pastelfarver og enkle motiver i en stil, der er lige præcis så tæt på feminin uden at være det, at russiske Sashas efternavn giver mening. Yndlingsmotiverne kommer fra dyreverdenen og naturen.

A photo posted by Sasha Unisex (@sashaunisex) on

3: Tattoo Culture Magazine

Dette amerikanske onlinemagasin søger at udbrede viden om tatoveringer, og det gør de på deres Instagram-profil ved at samle nogle af de vildeste, mest imponerende og fantasifulde tatoveringer fra hele verden. Der er vellignende portrætter, kæmpestore pieces, små genistreger og så mange forskellige stilarter, at der skulle være noget for enhver smag.

4: Peter Aurisch

Hvem vil ikke have, at ens tatovering er et mesterværk af en af verdens største kunstnere? Tyske Aurisch forsyner berlinerne med Picasso-inspirerede tatoveringer i en klodset, ekspressionistisk og kompromisløs stil. Den stilsikre streg og de stærke farver kan få alt til at se spændende ud, fx har en kunde fået tatoveret en brokolli på låret, og selv sådan en, kan han få til at se lækker ud.

5: Peter Lagergren

Sverige oplever af uvisse årsager en blomstringstid for tatoveringer, og en af hovedpersonerne er ejeren af Malmø Classic Tattoo, Peter Lagergren. Han opererer med klassisk orientalsk tatoveringsstil med et fantasy-twist. Han er meget glad for farver, indiske guder og krigere med trukne sværd. 

A photo posted by @peterlagergren on

6: Jon Boy

Hvis du gerne vil finde inspiration til din planlagte, ildspydende drage på tværs af ryggen, er du kommet til den forkerte Instagram-profil. Jon Boy laver nemlig kun bitte-bitte-små sorte minimalistiske tatoveringer af et ord, et symbol eller et tegn, der holder en eller anden speciel betydning for kunden. 

7: Brando Chiesa

Den italienske Chiesa har sin helt egen stil, der vel bedst kan beskrives som en Disney-film med en eller anden form for psykisk diagnose. Hans punk-emo-horror-stil har skaffet ham næsten 100.000 følgere på Instagram og fans over hele verden, der følger med i hans dystre og detaljerede stil med dyr og blomster som oftest benyttede motiver. 

A photo posted by Brando Chiesa (@brandochiesa) on

8: The Old Barber Shop

Ja, det er dem fra TV3. Men skræller vi reality-programmet af, står en udmærket tatovør tilbage. Stilen er meget varieret, fra de helt små symboler på håndledet til motiver, der fylder det meste af den tatoveredes torso. Her laves en del opfindsomme tatoveringer, fx My fra ’Mummitroldene’, Gøg og Gokke som zombier og en oversigt over svinekøds-udskæringer. Det er også en god profil at følge, hvis du vil have idéer til, hvordan tatoveringen af din ekskærestes navn kan dækkes til.

9: Corey Divine

Er det et badeværelsesgulv fra 70’erne? Er det en marokkopude fra en sommerferie? Nej, det er Corey Divine. Han har valgt at vende ryggen til motiver af ulve og døde rockmusikere og i stedet fokusere på indviklede mønstre, der leder tankerne hen på noget fra '1.001 Nats Eventyr' eller hinduistiske templer. Han arbejder både med farver og sort/hvid og finder efter eget udsagn sin inspiration i Katmandu.

A photo posted by Corey Divine (@coreydivine) on

10: Bright Side Tattoo

Her arbejdes mest med voluminøse tatoveringer, om dog de fem tatovører hos Bright Side skulle kunne tilbyde noget for enhver. Fx er Ayguls stil inspireret af hans interesse for akvarelmaling, og hans tatoveringer ligner nærmere malerier end traditionelle tatoveringer, hvor en af de andre blækstikkere, Amina, har en mere traditionel og old school stil. 

11. Tattoos Of Instagram

Skal du kun følge én tatoverings-Instagram-profil, hvorfor så ikke følge en af de største? Denne profil har 4,1 million følgere, der ivrigt indsender deres egne tatoveringer, som så deles herfra. I stedet for, som med mange andre profiler på denne liste, hovedsageligt at vise close-ups af tatoveringer, fokuserer Tattoos of Instagram på at fremvise tatoverings-livstilen som en cool, stiligt og afklædt way of life.