Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

City Escape: Stand up paddling med Peter Falktoft

City Escape: Stand up paddling med Peter Falktoft

I hele juni og juli kan du kvit og frit låne den helt nye Mercedes-Benz A-Klasse og tage på City Escape. Find inspiration til din næste tur ud af byen og book din bil på cityescapes.dk

Byen, der stadig sover, når man forlader den. Hyggen, der indfinder sig i takt med, at solen står op. Og den nærmest terapeutiske følelse, der fylder kroppen efter en lang dag på vandet. Det nyder Peter Falktoft, når han tager på City Escape i sin Mercedes-Benz og padler gennem Mølleåen på sit standup paddleboard. Læs interview og se hans film her.

Fortæl om dit første minde fra en tur på Mølleåen?

"Det var i november – den tid på året, hvor antidepressiverne banker over apotekerdisken. Man står deroppe kl. 6:30 i bælgmørke og samler sit grej i lyset fra billygterne. Det kræver en ildhu, der kan være svær at finde. Man skal lige stramme sig an. Men det sekund man står der med sine kammerater, giver det hele mening. Hyggen indfinder sig og følelsen af at være udenfor i takt med, at solen står op, er svær at slå.”

Tager I stop undervejs?

"I Københavns kanaler er det jo let nok. Der er der kun to meter mellem cafeerne. Men på Mølleåen og Furesøen skal man være bedre forberedt og selv have grej med. Så finder vi et sted med nedfaldent træ og laver et bål. En af de andre har en af de der fancy termokander med, som kan tåle flammer, så vi kan lave kaffe direkte i kanden."

Hvor ender turen så henne?

"Vi har et lillebitte spot ved et filtreringssted bag Lyngby, hvor vi hopper i vandet. Og så sejler vi ud til Øresund. Det kræver, man slæber sit board gennem skov og terræn og over et par villaveje. Det er lidt af et projekt, men det kan lade sig gøre, og så ender vi ude ved Øresund, lidt inden Skodsborg."

Hvordan har du det efter sådan en tur?

"Jeg er fuldstændig færdig. Det er ikke fordi, det er særligt fysisk hårdt. Men indtrykkene, den friske luft, roen og det at være udenfor dræner mig på en måde, jeg ikke oplever til crossfit. Man er drænet og træt på en ekstremt rar måde. Det er terapeutisk.”

Med sine 36 km er Mølleåen Nordsjællands længste å. Den udspringer helt oppe ved Bastrup Sø og strømmer herfra på en scenisk rejse gennem både Farum Sø, Furesøen og Lyngby Sø, inden den løber ud i Øresund mellem Skodsborg og Taarbæk.

Hos kanoudlejningen i Frederiksdal kan I både leje kanoer, kajakker og stand up paddleboards. Det kræver ikke mange minutter, før storbyen er bag jer, og naturens ro sænker sig, når I glider gennem vandet og ud i stilheden.

I hele juni og juli kan du kvit og frit låne den helt nye Mercedes-Benz A-Klasse og tage på City Escape. Find inspiration til din næste tur ud af byen og book din bil på cityescapes.dk