Der findes næppe noget så tiltrængt som en god drink efter en lang, hård dag. Men der findes en knapt så afslappende sandhed om din favorit-fyraftensdrink fra din lokale bar - og det er, at den kan være fyldt med bakterier.

Et nyt, italiensk studie publiceret i journalen Annals of Microbiology har undersøgt 60 prøver fra isterninger, der stammer fra industrielle faciliteter, restauranter, barer og private hjem. Undersøgelsen viste her, at restaurant- og bar-isterningerne var de mest bakteriefyldte med hele 52 forskellige bakteriestammer - heraf nogle, der kan forårsage infektioner i mennesker.

Du kan dog selv gøre noget for at undgå en uønsket bakterie-invasion. Forskerne undersøgte nemlig også, hvordan bakterierne reagerede, når isterninger med fire bakteriestammer blev puttet i henholdsvis vodka, whisky, martinis, iste, tonicvand og cola.

Resultaterne viste, at whisky var den absolut mest effektive bakteriedræber, da ingen af stammerne overlevede heri. Til gengæld overlevede alle fire bakteriestammer i vodkaen og isteen, to overlevede i martinierne og colaen og en enkelt i tonic-vanden.

Forskerne forklarer resultatet med, at whisky er forholdsvist syreholdig med en pH-værdi på 4,2, mens eksempelvis vodkaen har en mere neutral pH-værdi på 6 - og jo mere syreholdig, en drik er, jo mere effektivt bliver bakterierne dræbt.

Så hvis du foretrækker din drink uden infektioner, bør du nok holde dig fra gin og tonics og cosmopolitans fremover - mens du til gengæld trygt kan bestille en klassisk whisky ‘on the rocks’.

LÆS OGSÅ: Hvis du nævner mad på din Tinder-profil, kan det give dig flere dates

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest ud af din bænkpres

LÆS OGSÅ:  Kan Nike Zoom Vaporfly 4% virkelig gøre dig til en bedre motionsløber?