Sponsoreret af Cointreau

Den ikoniske cocktail Margarita har været en klassiker i 75 år. Den kan nydes til gourmetmiddage, når solen står højest, og når den går ned, med venner og med den, du elsker mest, som start på sommerferien og som sidste nightcap. Og du kan mixe den med bær, frugt, krydderurter, krydderier, sirup eller nyde den, som den er.

Vi har mixet fem Margaritas, så du kan gå sommeren i møde med din egen favorit af sommerens lækreste drink.

Skærmbillede 2023-06-08 kl. 13.34.26.png

Den originale Margarita blev opfundet for 75 år siden af den amerikanske jetsetter Margaret Sames, som på den tid var kendt for sine overdådige fester i Acapulco.

Før Margarita’en fik sit navn gik den under navnet ‘The Drink’.

Ifølge legenden var det Margaret’s indflydelsesrige venner – heriblandt Nick Hilton, filmstjernen John Wayne og Joseph Drown, ejer af Hotel Bel-Air i Los Angles, som spredte budskabet om den hæderkronede drink.

Den originale Margarita

1 DRINK:

4 cl. Tequila
2 cl. Cointreau
1 cl Shake-It Mixer Sugar Cane eller sukkersirup (hvis du ønsker en mindre syrlig drink)
1 1⁄2 cl friskpresset limesaft
Isterninger
Salt til kanten
Afkølet margarita- eller cocktailglas

SÅDAN GØR DU:

Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst i ca. 10 sekunder. Smør kanten af det afkølede margaritaglas med limesaft og dyp glasset i saltflager. Si over glasset, pynt med en skive lime og servér.

Hyldeblomst Ranch Water Margarita

Cointreau_Hyldeblomst-Ranch.jpg

EN KANDE TIL 4 PERS.:

12 cl Cointreau
8 cl tequila blanco
4 cl friskpresset limejuice
8 cl koncentreret hyldeblomstsaft
60 cl danskvand
1 lime i skiver
½ citron i skiver
6 jordbær
Isterninger
Pynt: lime, jordbær og limesalt*

SÅDAN GØR DU:

Kom Cointreau, tequila, limejuice og hyldeblomstsaft i en kande og rør det godt sammen. Kom masser af isterninger i kanden og tilføj danskvand, skiver af lime, citron og jordbær. Klargør 4 lowball glas ved at gnide kanten med en limebåd og dyppe det i limesalt, så der kommer en saltkant. Fyld is i glassene og pynt med lime og jordbær.

 *Limesalt: Blend ca. 100 gr. salt med revet limeskal. Kom det i en underkop, så du kan dyppe glassene i saltet.

Passion Margarita

Cointreau_PassionMargarita.jpg

1 DRINK:

4 cl tequila blanco
2 cl Cointreau
1½ cl Shake-it Mixer Passion Fruit + ekstra til glasset
1 cl friskpresset limejuice
Kerner fra ½ passionsfrugt
Isterninger og knust is
Pynt: passionsfrugt, fint salt og spiselige blomster, fx hornvioler

SÅDAN GØR DU:

Klargør et lowball glas ved først at dyppe kanten i en underkop med Shake-It Mixer Passion Fruit og derefter i fint salt. Fyld glasset med knust is. Kom tequila i en shaker sammen med Cointreau, Shake-It Mixer Passion Fruit, limejuice og passionsfrugt kerner. Kom godt med isterninger i shakeren og ryst drinken godt sammen. Sigt over i det klargjorte glas og pynt med en halv passionsfrugt og en blomst.

 

"A Margarita without Cointreau is not worth its salt."

 Margaret ’Margarita’ Sames, Acapulco, 1948

 

Frozen Coconut Piña Margarita

Cointreau_CoconutPinaMargarita.jpg

1 DRINK:

100 g frossen ananas tern
3 cl kokosmælk
3 cl tequila blanco
2 cl Cointreau
1 cl Shake-it Mixer Sugar Cane
1½ cl friskpresset limejucie
Isterninger
Pynt: ananasstykke og ananasblad

SÅDAN GØR DU:

Kom frossen ananas i en blender sammen med kokosmælk, tequila, Cointreau, Shake-It Mixer Sugar Cane, limejuice og en håndfuld isterninger. Blend det godt sammen til en tyk slush ice og hæld over i et afkølet coupeglas. Pynt med ananasblade og et stykke ananas.

Orange Sommer Margarita

Cointreau_Orange SummerMargarita.jpg

1 DRINK:

4 cl tequila blanco
2 cl Cointreau
1½ cl Aperol
1 cl Shake-it Mixer Sugar Cane
1 cl friskpresset limejuice
1 cl friskpresset appelsinjuice
Isterninger
Pynt: flagesalt, appelsinskive og mynte

SÅDAN GØR DU:

Klargør et lowball glas ved at gnide halvdelen af glassets kant med en appelsinskive og dyppe det i salt. Fyld glasset med isterninger. Kom tequila i en shaker sammen med Cointreau, Aperol, Shake-it Mixer Sugar Cane, limejuice og appelsinjuice. Kom godt med isterninger i og ryst drinken godt sammen. Sigt den over i det klargjorte glas og pynt med en appelsinskive og lidt mynte. Så er du klar til en festlig sommeraften på terrassen!

Margaritaens bedste ven: Cointreau

Cointreau, tequila, frisk limejuice og en smule salt – så simpelt og så original er Margarita. Cointreau har været en fast ingrediens siden 1948, og med en frisk og velafbalanceret smag med noter af bitre og søde appelsinskaller tilsætter du smagen af sol og sommer, når du mixer Cointreau i din drink.

Find endnu flere lækre opskrifter med Cointreau her.