PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Møbelbrand kobler bæredygtighed og integration:

Foto: Sofacompany Meget mere end bare møbler: designvirksomheden SOFACOMPANY stiller skarpt på miljø og integration i deres seneste samarbejde med startup-virksomheden SHEworks.

Møbelbrand kobler bæredygtighed og integration:

”Det er et godt tidspunkt at eksperimentere med nye måder at arbejde på”

SOFACOMPANY er, udover lækkert design, kendt for deres innovative tilgang til møbelproduktion. Og nu kan de tilføje endnu et punkt til listen – et samarbejde med et team af kreative immigrant- og flygtningekvinder fra startuppet SHEworks Atelier.

”The devil is in the detail” lyder en efterhånden velkendt frase. Og der er noget om snakken – når det kommer til alt fra skarpe outfits til indretningen af din bolig. Eksempelvis kan noget så simpelt som et par stilede puder løfte et basic sofahjørne flere dimensioner. Men de nyeste af slagsen fra danske SOFACOMPANY kan også mere end det. De skaber muligheder for dygtige hænder, der ellers ofte bliver overset af arbejdsmarkedet.

Interiør der skaber jobs

De seneste år har SOFACOMPANY haft bæredygtighed og social ansvarlighed på dagsordenen, og det har ført til en række af samarbejder. Med designere, som interesserer sig for den grønne agenda, men også nonprofitorganisationer som fx Trees For The Future.

euroman_trees.jpg

En grønnere fremtid: I samarbejde med Trees For The Future bidrager SOFACOMPANY til at skabe bæredygtige levevilkår for lokalbefolkningen i Kenya gennem initiativet Forest Gardens.

"Vi er midt i en revolution i forhold til, hvordan vi skaber, fremstiller og er forbrugere. Derfor er det et godt tidspunkt at eksperimentere med nye måder at arbejde på”, siger Line Nevers Krabbenhøft, Head of Design for SOFACOMPANY, om tankerne bag.

Som nyeste skud på stammen er møbelbrandet teamet op med det socialøkonomiske startup SHEworks Atelier, der skaber tjekkede livsstilsprodukter - og jobs til immigrant- og flygtningekvinder, som kan have svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.MicrosoftTeams-image (1).png

Drevet af en fælles passion for godt håndarbejde, cirkulært design og lige jobmuligheder, er der ingen tvivl om, at SHEworks er en frontløber, hvad angår CSR.

Det er der kommet en pudekollektion ud af med fire stramme designs, der udstråler gedigne materialer og godt håndværk. Selvom SHEworks Atelier-teamet kommer fra vidt forskellige baggrunde, er det nemlig ikke tilfældigt, at de er landet netop her. Kvinderne har alle stor interesse for håndarbejde og bruger det kreative kollektiv, som de så fint selv beskriver det, til at udvikle deres evner og networke med andre, der deler samme passion.

MicrosoftTeams-image (2).png

En fælles mission: Inspireret af tidens tendenser har SOFACOMPANY og SHEworks udviklet en kollektion af zero-waste puder, der sætter fokus på et mere tænksomt forbrug.

Det her projekt er bare så likeable, at man næsten ikke kan få armene ned. Som stor designvirksomhed er det utroligt givende at kunne hjælpe nye spændende projekter eller koncepter som SHEworks på vej, og når det samtidigt resulterer i så fine designs som i tilfældet her, så er det jo win win”, fortæller Line Nevers Krabbenhøft.

Mission ”grøn produktion”

Ligesom designet er også materialevalget til den nye kollektion nøje gennemtænkt. For at skåne miljøet så vidt som muligt arbejder SHEworks Atelier ud fra en zero waste-tilgang. Alle deres produkter er produceret med overskudstekstiler fra blandt andet møbelindustrien. Og i dette tilfælde: overskuddet fra SOFACOMPANYs egen produktion.

Udover at samarbejdet aktiverer de kreative hænder i det lille, koldingensiske startup, går det altså også godt i spænd med SOFACOMPANYs mission om klimaansvarlig produktion.

Med tanke for både mennesker, planet og profit synes jeg, at zero waste-tankegangen giver virkelig god mening! Man bør have respekt for det, der allerede er, og de ressourcer der ligger bag. Zero waste er på ingen måde dårlig kvalitet – det betyder blot, at det er et produkt udarbejdet af rester”, forklarer Line Nevers Krabbenhøft.

Den nye SOFACOMPANY x SHEworks Atelier-kollektion er pragteksemplet på, at det faktisk kan lade sig gøre at forene bæredygtighed, social ansvarlighed - og godt design. Selve looket er inspireret af tidens store trend, patchwork, der passer fint ind i den nordiske design-DNA og gør det nemt at upcycle mange forskellige slags overskudstekstiler til nye, stilrene puder.

Se mere om samarbejdet på sofacompany.dk

euroman_SHEworks.jpg

Kompromisløst design og høj kvalitet er det, der gennemsyrer det grønne samarbejde mellem SOFACOMPANY og SHEworks. Ved brug af egne overskydende materialer hjælper SOFACOMPANY med at bane vejen for en grønnere industri.