Helle Brønnum Carlsen: ”Børn lærer ikke noget, hvis man bare fortæller, hvad det hele handler om i køkkenet. De lærer af selv at gøre det” scroll-down

Helle Brønnum Carlsen: ”Børn lærer ikke noget, hvis man bare fortæller, hvad det hele handler om i køkkenet. De lærer af selv at gøre det”

Som madanmelder, underviser og kogebogsforfatter har hele Helle Brønnum Carlsens liv drejet sig om mad. Men hun er også mor, og i den rolle har hendes søn, Kristoffer, haft et gastronomisk forbillede af dimensioner. Vi har sat dem i stævne til en snak om at lære at sanse og smage i barndommens køkken, og om hvordan maden har forbundet dem med hinanden og med verden.

Af Boris Schilling Weiss
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Mennesker Euroman

Hvornår begyndte du at være en del af madlavningen derhjemme, Kristoffer?

Kristoffer: ”Min storesøster, Louise, var den første af os, der begyndte at komme med i køkkenet. Hun var dygtig i et køkken, og jeg var mere genert og længere om at deltage i madlavningen.

Det har vel været i de tidlige teenageår, at jeg begyndte at deltage mere og mere i køkkenet. Noget af det første, jeg kan huske, vi diskuterede, var, hvordan den perfekte carbonara skulle laves.”

Helle: ”Og vi diskuterer det stadig den dag i dag.”

Kristoffer: ”Italienerne har jo et religiøst forhold til deres carbonara. Særligt i Rom, hvor vi de sidste snart 20 år vel er kommet en gang om året.”

Helle: ”Mindst.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed