Når de kendte besøger Danmark, ringer de efter Anders Larsen scroll-down

Når de kendte besøger Danmark, ringer de efter Anders Larsen: "Du vænner dig aldrig rigtigt til det her arbejde"

Anders Larsen er ham, de udenlandske berømtheder ringer til, når de skal gæste Danmark. Her fortæller den 50-årige danske sikkerhedsvagt om afledningsmanøvrer i biler med tonede ruder, om dengang han reddede P. Diddy ud af en slåskamp, og om hvorfor det i hans branche er afgørende at have talegaverne i orden.

Af Anders Hjort
Foto: Lasse Bak Mejlvang
Mennesker Euroman

BILLEDERNE POPPER frem på computerskærmen, ét efter ét. Anders Larsen peger, griner og fortæller anekdoter til hvert enkelt foto.

”Det var dengang, jeg gik rundt med Liv Tyler i hele København, uden at der nærmest var nogen, der fandt ud af, at hun var i byen.”

Næste billede: ”Det var den aften, jeg fik Vin Diesel ind på en propfyldt bar totalt uden at vække opsigt − lige indtil han selv syntes, at han fik for lidt opmærksomhed.”

Næste billede: ”Her gik jeg en tur ned ad Nørregade sammen med Owen Wilson.”

Vi befinder os på Anders Larsens kontor på Hovedvagtsgade i hjertet af København. Et stenkast fra Café Victor, helt oppe under taget. Anders Larsens firma Security Service har i årevis været det, man ringer til, hvis man har brug for de rette folk til at tage sig af internationale stjerner på visit. Og her taler vi vel at mærke om superstjerner fra den allerøverste hylde.

Den veltrænede dansker er sikkerhedsvagt for de kendte eller bodyguard − eller livvagt − for de tilrejsende berømtheder, om man vil. Anders Larsen selv foretrækker at kalde sit job for ’at arbejde med sikkerhed inden for underholdningsbranchen.’

”Jeg hader ordet bodyguard. Det har sådan et ’her kommer jeg’-prædikat. I virkeligheden handler det om at gøre arbejdet så stille og ubemærket som muligt. De fleste stjerner vil gerne kunne gå for sig selv, så ofte går jeg alene og er passivt og casual klædt i stedet for at troppe op med to ekstra mænd i jakkesæt, sorte solbriller og øresnegl. Det handler om at holde stjernen så usynlig som muligt,” siger Anders Larsen og klikker videre på computeren.

Ansigterne, der dukker op på skærmen i det lavloftede kontor, ville gøre enhver autografjæger syg af misundelse. For har du nogensinde stået foran et luksushotel i København, lad os sige d’Angleterre eller Skt. Petri, for at få et glimt af en international stjerne, lad os sige Justin Timberlake, Lady Gaga eller Bruce Springsteen, så er det næsten 100 procent sikkert, at du også har fået et glimt af Anders Larsen.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her