scroll-down

Sådan føles det at bo hos en galning

15 danskere fortæller i det nye Euroman ekstreme historier fra virkelighedens overdrev. Her fortæller Euromans journalist Teis Jeppe Gørtz om dengang, hvor han boede hos en galning i ødemarken i Australien.

Af Teis Jeppe Gørtz
Foto: Privat
Mennesker Euroman

SAMMEN MED TO VENNER var jeg taget på den obligatoriske Australien-rejse i kølvandet på sommerens Bacardi Breezer-våde studenterfester. Året var 2008, vi var 18-19 år, og vi var lige blevet færdige med gymnasiet. Vi havde ikke lyst til at rejse op og ned ad østkysten og drikke os fulde med andre backpackere, nej, Anders, Jakob og jeg ville arbejde for kost og logi og møde den rigtige australier.

På en backpackerhjemmeside så vi en annonce indrykket af en mand ved navn Greg. Han ledte efter arbejdskraft til sin enorme farm Borrona Downs Station, som ligger midt i ingenmandsland i New South Wales i den østlige del af landet. Den tætteste landsby til farmen hedder Tibooburra og ligger 100 kilometer væk. Vi regnede os frem til, at Gregs grund var på størrelse med Sjælland.

Vi havde aftalt med Greg, at han skulle samle os op i byen Broken Hill, hvor vores tog stoppede, og som lå 200 kilometer fra hans farm. Aftalen var, at vi skulle bo hos ham i fire uger med mulighed for forlængelse, hvis vi var glade for at være der. Vi stod og ventede i Broken Hill i flere timer, inden han dukkede op. Allerede der fornemmede vi, at vores vært var en speciel mand.

Han kørte os gennem faldefærdige blikhuse­kvarterer, sådan nogle man kender fra slummen i Sydamerika. Her skulle han hente et eller andet, som han ikke ville fortælle os, hvad var.

På køreturen mod farmen knappede han 8-10 øl op og drak dem selv, han endte med at blive godt vissen. Mødte vi kænguruer på vejen, zik-zakkede han med firehjulstrækkeren – ikke for at undvige dem, men for at pløje ind i hver enkelt, som var det et arkadespil. Det var vores første møde med kænguruer.

Da vi nåede frem til farmen sent ud på natten, ville han drikke flere øl med os, men vi var for trætte og afslog tilbuddet, og så kom den prompte: ”European cunts.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Sådan føles det