De 25 vigtigste elementer i en mands garderobe


Lad os se det i øjnene: vi mænd er ikke specielt pyntesyge. Vi trives bedst med en enkel garderobe, og ikoniske klassikere tiltaler os. Euroman har udvalgt de elementer, der bør indgå i din basisuniform. Se dem her på en række tjekkede mænd.

Hvid T-shirt med rund hals


”Charles Bronson i en slidt, hvid T-shirt. Mere benhårdt bliver det ikke.”

Lyseblå skjorte
 

”Bryan Ferry som man kender ham bedst. Tilbagelænet og lapset.”

Levi's 501 jeans
 

”Richard Avedon fra dengang, da man købte sine jeans uvaskede og selv sled dem ned.”

Red Wing støvler
 

”Uopslidelige workwear-støvler fra Red Wing på Robert Mitchum. Så støvet, men meget maskulint.”

M65 jakke
 

”Ingen maskulin garderobe uden mindst én militær reference. Robert De Niros karakter Travis Bickle i Scorseses klassiker ’Taxi Driver’ fra 1976 udødeliggjorde M65 jakken.”

Hvid skjorte


”Mick Jagger kan få alt til at se rocket ud. Selv en simpel hvid skjorte.”

Smoking


”Mere mojo bliver det ikke hos nogen anden. Jack Nicholson behøver ikke en smoking for at tage alle med storm, men det skader selvfølgelig heller ikke.”

Sorte laksko


”Fred Astaire kunne steppe kvinderne bløde i knæene og var altid festklædt. Mon han også sov i et kjolesæt?”

Manchetknapper

”Manchetknapperne er måske det mest pyntede element i grundgarderoben. De skal have format men må endelig ikke larme. Josh Brolin viser vejen til en god balance.”

Hvidt undertøj


”Her gælder ingen undtagelser, undertøj skal være hvidt. Alt andet er forbudt. Marky Mark gjorde det klart for os for snart 20 år siden.”

Rullekravestrik


”Rullekraven er den intellektuelles brynje. Den bedste modpol til den åbentstående boheme-skjorte. Samuel Beckett bar den til perfektion.”

Kaki chinos


”De kan bruges til alt fra sneakers til grove arbejdsstøvler, T-shirts som blazere og så klæder de ikke kun James Dean.”

Ørkenstøvler


”Steve McQueen sled det ene par efter det andet op og blev sjældent set i andet.”

Et godt ur


”Et ordentligt ur siger mere om dig, end du tror. Og er det rigtig godt, holder det en menneskealder. Paul Newman bar sit Rolex Daytona i over 30 år.”

Gråt jakkesæt


”Det kræver sin mand at få et jakkesæt til at se afslappet ud. Miles kunne det.”

Sorte brogues


”Er der kun plads til ét par sorte sko i din hverdagsgarderobe, så lad det være et par brogues. Den amerikanske topdesigner Thom Browne har i den grad gjort sit til at gøre den klassiske dresssko populær igen.”

Ray-Bans


”Tony Scotts 80’er-klassiker ’Top Gun’ udødeliggjorde ikke kun Tom Cruise. Ray-Bans pilotsolbriller har hængt ved lige siden.”

Stribet slips


”Der findes masser af tåbelige slips med både rensdyr og andre platte motiver . Det mest tjekkede slips du kan bære for tiden er det regimentsstribede. Warhol bar tit sit.”

Peacoat


”Siden starten af det 19. århundrede har den været det foretrukne overtøj i flere europæiske søværn. Robert Redford gjorde også sit til at øge frakkens popularitet i ’3 døgn for Condor’ i 1975.”

Blå blazer


”Inden for få år har den navyblå blazer fået en velfortjent renæssance. Især blandt de yngre generationer. Woody kan dog ikke bryste sig at tilhøre den kategori.”

Polo T-shirt


”Den er det afslappede og sporty alternativ til skjorten og kan bruges i de fleste mindre formelle sammenhænge. Poloen var også en af John F. Kennedys favoritter.”

Bælte


”Der er ikke så meget at diskutere. Bæltet har sin helt klare funktion. Det vil hverken du eller Jean-Paul Belmondo undvære.”

Converse All Stars Chuck Taylor


”Kender du nogen, der ikke har ejet et par? Nej vel. De er måske hverken særligt gode at gå langt i eller at dyrke sport i, men de holder bare aldrig op med at være fede. Uanset om man er en bumset teenager eller Johnny Carson.”

Tweed jakke


”Glem alt om morfar i tweedjakken, den kan bæres af både unge som ældre, med smalle jeans og brede fløjlsbukser. George Hamilton nedlagde piger på stribe iført sådan en ulden sag.”

Trench coat


’Ingen klassisk herregarderobe uden en god engelsk trenchcoat. Den klæder alle, blottere som bankmænd. Og Serge Gainsbourg selvfølgelig.”