Forårsgarderobe
Foto: Getty Images

Den ultimative forårsguide: 76 jakker, skjorter og sneakers til den lette garderobe

Inspiration til opfriskning af forårsgarderoben.

Foråret er endelig ankommet.

Det er tid til at lade handsker, halstørklæder og huer ligge derhjemme, og i stedet trække i lette jakker og luftige sneakers.

Til dette forår ser vi masser af sportstøj, men samtidigt hersker 1970'erne med lange skjorteflipper og brede bukser også i modebranchen og sørger for, at modebilledet stikker i to forskellige retninger.

Velkendte herregarderobeklassikere som bomberjakken, polotrøjen og hvide sneakers er endnu en gang dominerende i et forår, som gør brug af flere farver, end vi har set de sidste par år. Også selvom naturfarverne er mest dominerende.

Euroman.dk har her samlet en stor bunke inspiration til opfriskning af forårsgarderoben, som byder på 76 forskellige jakker, skjorter, sneakers og meget mere.

Nike Air Presto Flyknit Ultra til 1.249 kr.

En af årets mest populære Nike-sneaker er nu kommet i deres nye sok-inspirerede design, som de hidtil primært har brugt til fodboldstøvler. Skoene må generelt godt være lidt ’hurtige’ i år, hvilket nok skal ses som en modreaktion på de sidste par års meget afdæmpede sneakers.

Wood Wood Brandi Trousers til 1.400 kr. 

Efter mange år med bukser, der næsten ikke kunne være smalle og stramme nok, løsner moden nu op som en naturlig modreaktion. De brede bukser bliver mere og mere tydelige i modebilledet, også selvom det kræver tilvænningstid for de fleste. 

CMMN SWDN Felix shirt til ca. 1.730 kr.

For at det ikke skal blive for kedeligt, og vi alle ikke skal gå rundt i ens skjorter, satser mange modeskabere på nogle særlige detaljer som fx en stor brystlomme, stretch-materiale og de større flipper. 

Libertine Libertine Cave S/S White til 700 kr. 

Den åbne skjortelukning og kraven, der hviler nede på kravebenet - ala franske sømænd - er meget karakteristisk for 1950'erne, som har givet modebranchen stor inspiration dette forår.

COS Jacket with large pockets til 1.200 kr. 

Den beige farve bliver meget udbredt til dette forår, hvilket især bliver tydeligt på jakkerne. COS rammer med sin bommuldsjakke tidens tendenser med korte jakker, store lommer og knapper i stedet for lynslås. 

 

Ray Ban Round Folding til 1.960 kr. 

De runde solbriller er klart en af årets hotte brilleformer. Den runde form komplementerer de flestes ansigter.

Garment Projects Slip-on sneaker til 1.000 kr.

Slip-on sneakers er altid brugbart om sommeren, men de har fået ekstra fokus i år, hvor mange designere har kastet sin kærlighed over sneakers uden snørebånd. De er perfekte til et par oprullede chinos, stumpede jakkesætsbukser eller shorts, når det bliver ferietid.

Acne Studios Ryder til ca. 1.790 kr. 

En af de mere avantgarde, men også en af de største modetendenser i år, er kombinationen af en jakkesætsbuks og et par sweatpants. De normalt meget formelle bukser har fået elastik i livet og i flere tilfælde snøre til at holde bukserne på plads. 

H&M Bomuldsjakke til 499 kr.

H&M har med deres Studio-linje ramt mange af tidens tendenser rigtig godt, hvilken denne korte bommuldsjakke er et godt bevis på. Til prisen er det et af forårets bedste køb. 

Armoire Officielle Martin Knit polo til 1.300 kr.

Køb en polo i fint merinould til at give lidt varme tæt på kroppen, for selvom solen godt kan brage over landet i foråret, må vi ikke glemme alle de regnvåde og blæsende dage.

 

Soulland Erik Jeans til ca. 1.080 kr.  

Jeansne følger også jakkesætsbukserne forøgede bredde, og flere designere prøver at gøre op med de helt stramme jeans, der nærmest ikke er til at få på foden. 

 

New Balance 580 Perforated Leather til 1.060 kr. 

Sidste års meget populære New Balance-model er tilbage i en ny perforeret læder-udgave. Der er både noget praktisk, robust og elegant over den. Perfekt til et par jeans til forårets udeliv. 

Capital Goods Harrington jakke til 2.000 kr. 

Harrington-jakken, der oprindeligt opstod i 1930’ernes England, og op gennem årerne blev moderne i mod- og skinhead-kulturen, er for alvor tilbage i det europæiske modebillede. Jakken er blot endnu en af de korte jakker, som designerene virkelig satser tungt på. 

 

Maison Kitsuné Check Small Visor til ca. 630 kr. 

Baseballkasketten med bøjet skygge gjorde allerede comeback til modebilledet sidste forår. I år er den tilbage, men i ligeså høj grad med lige skygge.

Wood Wood Denim Gilbert shirt til 1.200

Wood Wood har lavet en mindre kollektion, som udelukkende består af denim. Der er skjorter, bukser, jakker og lidt accessoires. Kollektionen af det seneste bevis på at denim virkelig er på vej tilbage i modebilledet, hvor retro-looket fra 90’erne dominerer mere og mere.  

Kaibosh Metallicums til fra 750 kr. 

Ligesom at 70'erne har domineret tøjdesign har det frigørende årti også haft stor indflydelse på årets solbriller. Guldstel og farvet glas giver lidt modspil de det mere afdæmpede udtryk vi har kørt med de seneste år. 

L’Homme Rouge Drifter Wool Coat til 2.820 kr.

Den klassiske frakke med tre knapper bliver formentlig 2016's mest populære jakke. Selvom den bliver mest udbredt til vinter, er den også yders brugbar i en lettere udgave til vores kolde forår. Igen ser vi de store lommer, som er mange designeres måde at skille sig ud, nu hvor print ikke er så populært. 

 

Won Hundred Faden til 900 kr. 

De kraveløse skjorter stammer tilbage fra arbejderklassen i begyndelsen af 1900-tallet, hvor kraven kun blev brugt til formelle lejligheder eller om søndagen i kirken. Her var det muligt at påsætte en krave til lejligheden. 

Akins Collective Hat til 1.250 kr.

En klassisk fedora hat er god, når solen står højt, og så kan den være det prik over i’et, som dit outfit lige mangler.

Casper and the Beast Vincitore low til 1.700 kr.

Den hvide sneaker er ikke til at komme udenom, når solen står højt og temperaturerne stiger. Selvom de har fyldt meget i modebilledet i flere år nu, tager vi heldigvis endnu en sæson i de hvides tegn. 

Flere designere er dog begyndt at lege lidt med de enkle sko og har som her tilføjet lynlås eller i andre tilfælde fjernet snørebåndene og leget med hælene.

Acne Studios Moto til 3.395 kr. 

Til de lidt mere modige og festgalde har Acne lavet en af forårets fedeste jakker. Den store krave er meget oppe i tiden, og det samme er det glatte nylon-materiale. Acne har gjort denne grønne farve, som de kalder for ’balsam grøn’ til deres signaturfarve dette forår. 

Norse Projects Vilmar til 1.200 kr. 

Udover de lange skjorteflipper ser det ud til, at den mest kontroversielle skjorte-tendens kommer i kraft af den kortærmede skjorte, der får comeback. Den har tidligere haft et noget blakket ry og har i en lang periode været alt andet end moderigtig. 

Nike SB Icon Crewneck Sweatshirt til ca. 470 kr. 

En god og stilfuld sweatshirt fra Nike. Og så er print på ryggen udbredt i år.

Adidas Pureboost ZG LTD til 1.099 kr.

Seneste skud på stammen fra Boost-modellen. Med sine lyse farver og lette overdel er det en perfekt sneaker til de varmere tider. Og samtidigt et oplagt stykke fodtøj til storbysvandring

Our Legacy Faith Nicotine til 1.490 kr. 

Har man et rundt ansigt kan et par kantede briller gøre sig bedre. 

All At Sea Pyjama Trousers in Printed Silk til 1.200 kr. 

Vi har igennem flere sæsoner set en stigende popularitet i pyjamasskjorten som hverdagsbeklædning, og vi har oplevet, at mange af de fremmeste modeskabere har kastet sig over den. 

Det har nu også fået pyjamasbukserne ud af sengen. Pyjamasbukserne hører sommermånederne til, hvor vi gerne vil understrege, at vi er helt nede i gear.

YMC Classic Mac til ca. 1.780 kr. 

En klassisk Mac-frakke, som har fået store, skrå lommer til at give det ellers enkle design lidt kant. Frakken er lavet i en blanding af bommuld og nylon og er overfladebehandlet, så den er vandafvisende. Meget brugbar til det danske forår. 

 

 

Drole de Monsieur Raglan til ca. 1.080 kr.

Endnu et eksempel på, at tøjet godt må være lidt for stort i år. Og samtidigt sætter det en tyk streg over sportstøjets dominans i modeverdenen.

Nike Mayfly til 979 kr. 

Den har tidligere primært været kendt for at være en marathon-sko, og Nike designede den oprindeligt for at give løberen den bedste oplevelse. Men for et par år siden lavede de en udgave i flettet læder og bragte den i spil som hverdagssko. Nu er den så tilbage i et helt nyt design. 

 

Maison Margiela 14 Slim Fit Chino til 2.600 kr.

Gennem de sidste par år har naturfarver som grøn, brun og grå domineret modebilledet, og sådan fortsætter det i foråret, hvor især den grønne farve vinder frem. Et par grønne chinos bør rulles op for neden og bæres sammen med et par hvide lædersneakers eller sejlersko, hvis man er den maritime type.

Norse Projects Ryan til 1.600 kr.

Bomberjakken er endnu en gang utrolig populær. Den kommer i kort og lang - for lille og for stor. Samtidig er den olivengrønne farve en af tidens mest brugte modefarver. Så alt i alt et stilsikkert valg.

Komono Bennet Black Transparant til 370 kr. 

Komono laver fine solbriller til meget attraktive priser, og de er gode til at ramme sæsonens tendenser. 

H&M Skjortejakke til 349 kr. 

Ligesom resten af vores garderobe har sportsverdenen også sat sit præg på skjorterne, som i stigende grad har fået lynlås i stedet for de traditionelle knapper. Det er noget, som et bredt segment af designere allerede har leget med i et par år. 

Acne Studios turnup oil green til 2195 kr.

Acnes efterhånden berømte ’Adrian’-sneaker har til dette forår fået en ny retro-sål, der også er at finde på flere af tidens andre sneakers. Den robuste lædersko er håndværk i høj kvalitet og er den perfekte sneaker til jakkesættet og sommerfesterne. 

Wood Wood Vinson jacket til 1.800 kr. 

En moderne udgave af en klassisk windbreaker. Igen er Wood Wood gode til at ramme den gyldne vej mellem sportstøj og mode. Sammensæt den med et par jakkesætsbukser for at gøre dit udtryk mere sporty eller bær den sammen med jeans for at gennemføre det afslappede look. 

Sandqvist Jordan til 1.800 kr.

Det er vigtigt at have en god weekendtaske til forårets mange helligdage, hvor en smuttur til en af Europas mange dejlige hovedstader lokker. 

 

Whyred Cofer Tech Wool Blazer til 2.800 kr.

Træk i en dobbeltradet blazer til sommersæsonens mange fester. Den vinder virkelig frem for tiden, og hvorfor ikke skille sig lidt ud?

Cutler And Gross 1008 til 2.550 kr. 

Endnu en udgave af den runde brille. Cutler And Gross laver kvalitetsbriller, der holder for livet. 

Uncle Bright Kill til 2.200 kr. 

Det nye danske brand Uncle Bright har brugt tre måneder på at få produceret sin første kollektion. Der er fokus på håndværket og kvaliteten, som skal være helt i top. 

Designet er en blanding af fortid og nutid. Frakken er tydeligt inspireret af 1930’ernes arbejderklasse med herringbone materialet, men har samtidigt fået sporty knapper og to lommer i hver side. 

Raf Simons x adidas Stan Smith til 2.090 kr. 

Endnu en gang har den belgiske stjernedesigner Raf Simons farvelagt en bunke ’Stan Smiths’. Heriblandt er denne limefarvede sneaker, der utvivlsomt vil sætte lidt farve på en afdæmpet og enkel påklædning. 

Asket The Sweatshirt til 558 kr.

En enkel grå sweatshirt kan man altid bruge. Og så gør det ikke noget at den også er i god kvalitet. Svenske Asket bruger nøje udvalgt bommuld fra Egypten og designer sit tøj i 15 forskellige størrelser, så alle kunder kan købe en trøje, der sidder perfekt.

 

A.P.C. Petit New Standard Washed Jeans til ca. 1.155 kr.

Selvom mange designere vil have os til at gå i bredere bukser, er vi mænd svære at få til at ændre vaner. Den klassiske, smalle cowboybuks er bare udødelig. 

Dior Composit 1.0 til 3.199 kr.

Den lille stang som forbinder de to brilleglas for oven har vi set på rigtig mange solbriller i dette forår. Det er sammen med de runde og kirkantede briller årets største tendens.

Topman LDT Brown Suede Trucker Jacket til 1.425 kr.  

Ruskindsjakken har overhælet den klassiske læderjakke indenom og er blandt forårets mest populære. Den er ikke god i regn, men til de dejlige solskinsdage er den perfekt til et par slidte jeans. 

Wood Wood Denim Olof bandana til 300 kr.

Halskluden har i dette forår fået en renæssance, og er ikke længere forbeholdt kunstnere i Paris. Den er en af mandens få muligheder for at pynte sig lidt og giver outfittet lidt ekstra til festlige lejligheder. Den kan selvfølgelig også bruges som en bandana i mere klassisk forstand.

Cheap Monday Staple Rinse Black Denim Jacket til 600 kr.

Det er både klassisk blåt denim som er udbredt for tiden, men også den sorte som denne jakke fra Cheap Monday. 

 

 Muf10 Familie før para bomber til 2.000 kr. 

Muf10 har først for nyligt gjort deres produkter tilgængelige for alle. Før var det kun venner og medlemmer, der fik lov. Den første kollektion er endnu ikke færdigproduceret, men folkene bag Muf10 har formået at skabe en stor hype omkring disse bomberjakker, som endte på alle udenlandske modemedier efter vinterens modeuge i København.

Maison Kituné Fancy Jog Pant til 1.340 kr. 

Udover sneakers og bomberjakker har sweatpants virkelig gjort sit indtog på modescenen og blevet et af de mest populære benklæder. Så udbredt, at man faktisk har diskuteret, hvorvidt de bløde bukser er i gang med at udkonkurrere jeans. 

Eytys Doja So til ca. 745 kr. 

Svenskerne fra Eytys har i år introduceret en ny silhuet til deres Mother-sneaker, der har været utrolig populær i flere år nu. Meget apropos tidens tendens med snørebåndsfrie sneakers, har de lavet denne slip-on sko, som stadig har Eytys karakteristiske høje hæl. 

Sun Buddies Liv til 1.050 kr. 

Et budgetvenligt bud på en firkantet solbrille. Men tag ikke fejl af Sun Buddies kvalitet. 

Nosomnia Saturated Neoprene Polo til 1.190 kr. 

Det unge danske mærke Nosomnia tør skille sig ud og eksperimenterer med både farver og snit. Deres broderinger rammer tiden fint, og det samme gør deres lidt oversized design. Denne neoprene polo er oplagt til de forårsdage, hvor en tynd T-shirt stadig er lige i underkanten.

’47 Brand MLB LA Cleanup Black Cap til ca. 190 kr. 

Den klassiske baseballkasket har et mere voksent og maskulint udtryk end andre kasketmodeller. Og så kan den bæres til alt fra jeans til jakkesæt.

Thom Browne Peacoat til ca. 17.150 kr. 

Det bliver bare ikke mere elegant og gennemført, end når amerikanske Thom Browne får lov at udfolde sine kvaliteter. Denne jakke er dyr, men har man råd, er det en jakke, der vil pynte i enhver garderobe.  

Valentino Woool And Mohair-Blend Trousers til ca. 3.352 kr. 

Et eksklusivt og helt gennemført bud på den afslappede jakkesæts-tendens.

Common Projects Achilles Three Strap til 2600 kr. 

For tiden ser vi mange kreative forsøg på at erstatte snørebåndene, og her er velcro-stropper ikke så nyt, men ikke desto mindre meget populært. Meget få kan lave en ligeså stilren sneaker som Common Projects, og det er der næsten også brug for, hvis det drengede udtryk skal hæves op på et mere maskulint niveau. 

Comme Des Garcons Shirt Boy Coach Jacket til ca. 1.860 kr.

Mange designere forsøger sig med alt fra logos, slogans og patches. Men få gør det lige så godt som Comme des Garcons med deres coach-jakke. Bær den yderst til de varmere dage og under en varmere jakke, når blæsten hærger. 

Soulland HN Carlsen Shirt til ca. 1.100 kr. 

Danske Soulland har slået sig sammen med den britiske luksusbutikskæde Harvey Nichols om at lave en mindre og meget kunstnerisk-printet kollektion. Denne skjorte er et godt bevis på en succesfuld mission.

All At Sea Pocket Square til 600 kr.

Endnu et bud på halskluden. Denne gang i silke fra det nye og lovende danske mærke All At Sea.

NN. 07 Soho til 1.199 kr. 

Skal man gå den sikre, men stadig moderigtige vej rent buksemæssigt, skal man erhverve sig et par klassiske herrebukser med presfold og stumpede bukseben. Og man behøver ikke at have blazer på for at bære dem. De kan gøres mere afslappede ved at bære en T-shirt eller sweatshirt til.

Filippa K Soft Lycra Tee til 350 kr.

Den hvide T-shirt bliver din bedste ven i sommersæsonen. Den er god under skjorter og jakker og kan gøre underværker sammen med et par jeans eller chinos. Selvom det lyder meget simpelt, holdet det bare.

Ørgreen Optics XY til 2.395 kr. hos Øgreen på Store Regnegade 1, København K

Teknologien er i højsædet hos danske Ørgreens mere avantgarde bud på den runde brille. De mange kanter gør at folk med runde ansigter også kan bære den. 

NN07 Soho blazer til 2.499 kr.

Det er en god idé at erhverve sig en afslappet blazer i bommuld. Til dels er udtrykket mere afslappet til foråret og sommerens havefester, og så varmer den mindre end en klassisk blazer i uld. Et godt køb til manden, der godt kan lide at være velklædt, selvom han bare har chinos og sneakers på.

AMI Running Sneakers til ca. 1.940 kr.  

I dag laver stort set alle anerkendte modedesignere også sneakers, og de lader sig inspirere af sportsmærkernes klassiske løbesko. AMIs nye forårs-sko er et godt bevis på en hverdags-sneaker, der med sit løbeskosdesign er oplagt til jeans eller et par opsmøgede chinos. 

AMI Pyjama Shirt til ca. 1.900 kr. 

Det er ikke for alle, men både pyjamasskjorter og – bukser er i år gået fra sengen til de bonede gulve. Det er et godt og afslappet modspil til de seneste års meget stramme og sorte udtryk.

Halo Bomberjakke til 1.499 kr. 

Løbetøjsmærket Newline har slået sig sammen med folkene bag livsstilsbutikken Storm og begået det fælles brand Halo. Denne bomberjakke kan både bruges som løbejakke og som let jakke til det varmere forår. 

Our Legacy Classic Shirt Duo Pink Silk til ca. 1.340 kr.

Flere designere fyrer op for farverne igen til sommerens kollektioner. Vi kommer til at se farver som gul, pink orange  være tydelige i sommerens gadebillede.

Nudie Jeans Skinny Lin til 800 kr. 

Man går aldrig galt i byen med et par helt sorte jeans. 

Levi’s The Sherpa Trucker Jacket til 1.199 kr. 

Denimjakken med fårepelskrave var allerede fremme sidste år, men det fortsætter utvivlsomt dette forår. Med Levi’s livslange kvalitet, er du klar til et aktivt forår. 

Reebok Classic til 700 kr.

Reebok satser for tiden stort på, at deres ’Classic’ bliver årets store comeback-succes. Senest har de haft Kendrick Lamar til at stå sko-model i en ny kampagne. Og det er også bare et godt køb – både design- og prismæssigt. 

Acne Studios Spitfire til 2.300 kr. 

Så bliver det ikke mere 70'er-agtigt. 

A.P.C. Duke army jacket til ca. 1.560 kr. 

Militæret er som sædvanligt meget tydeligt i modebilledet, og vi mænd bliver aldrig trætte af at trække i referencefyldte jakker som bomberen, trenchcoaten eller denne helt klassiske army jakke. Brug denne fra A.P.C. som jakke til de lune aftener eller lad den agere skjorte til de koldere dage, eller når efteråret igen banker på døren.

COS Long-slevee polo shirt til 750 kr.

Denne langærmede polo fra COS kan bruges som langærmet-T-shirt, skjorte eller let trøje over en anden skjorte eller T-shirt. Materialet krøller ikke og har en glat overflade, der giver et eksklusivt udtryk. Det er klart et af de bedste køb fra COS’ forårskollektion.

Dries Van Noten slip op sneakers til ca. 3.200 kr.


Kvalitets ruskind, robust gummisål og elegant design. Den belgiske designer Dries Van Notens slip-on-sneakers er den gennemførte sommersko og holder til både jakkesætsbukser og printede shorts. 

Drole de Monsieur NFPM Kaway til ca. 820 kr.

Det nye franske mærke Drole de Monsieur har med sit motto ‘Not from Paris madame’ slået fast, at der også kan laves fedt tøj uden fra hovedstaden. Med sin kombination af oversized sportstøj og klassisk herretøj rammer de tiden perfekt, og er bestemt værd at holde øje med.

Nike Free Inneva Wowen til 1.400 kr.

Et godt køb, hvis du leder efter en sneakers som både er lette, lufttige og behagelige at gå rundt i.

Marni Chest Stripe Shirt til 2.453 kr.

Skjorten fra Marni er et godt eksempel på når italiensk design, håndværk og produktion går op i en højere en enhed. 

 

LÆS OGSÅ: Sportsmode: Du behøver ikke at have talent for at lade dig inspirere

LÆS OGSÅ: De 12 bedste webshops til herretøj13 stærke beviser på at bomberjakken vil dominere foråret

LÆS OGSÅ: De 12 bedste webshops til herretøj