Sponsoreret af Matas Men

Sammenlignet med kvinderne er mænd konservative på grænsen til det kedelige, når det gælder tøjstil. Det får vi i alt faldt ofte skudt i skoene, men det gælder ikke hårmoden. Her er manden anno 2018 faktisk modigere end kvinden. Det fortæller frisør, Per Knudsen, der siden 1975 har haft frisørsalonen ’PER Intercoiffure’ i Århus. 

”Der var en periode, hvor alle fyrene skulle have Tintin-hår, og det så ud af helvedes til. Det er vi heldigvis kommet over. I dag er tendensen, at mændene rykker på hårfronten. De er ikke bange for at prøve noget nyt,” fortæller han.

Messi, Koppel og Clooney

Alligevel er der tre herrefrisure, der i forskellige afskygninger synes at gå særligt meget igen i 2018. Den allermest populære – og den som Per Knudsen er allermindst fan af - er frisuren, han kalder ”fodboldfritzen”.

”Det er den med karseklip i siderne og så lidt længere på toppen. Gerne med en sideskilning á la Messi. Jeg tror, at frisurens popularitet hænger sammen med, at Messi og mange andre fodboldspillere har den. Og så er den nem, hurtig og billig. Ulempen er blot, at den fra naturens side kræver, at du har en virkelig pæn hovedform.”

Den pæne hovedform er du ikke på samme måde afhængig af, når det gælder en anden populær herrefrisure.

”Det er frisuren, der er lidt mere ’loose’ og international i sit look. Håret er lidt længere, strøget tilbage og fylder gerne lidt i nakken,” forklarer han og peger på den danske pianist, tv-vært og underdirektør i Tivoli, Nikolaj Koppel, som en mand, der kan bære frisuren.

Mens begge frisure er mere eller mindre tidstypiske, så er den tredje mere en art tidsløs klassiker. Cary Grant havde den i 1940’erne, mens vor tids Hollywoodcharmør, George Clooney, har haft den det meste af sin karriere. ”Det er den velklippede sideskilning. Velklippede, fordi den ikke er skåret med en maskine i siderne. Her er brugt både kam, saks og tid, så den passer til hovedformen. Den er ligesom en skræddersyet jakke – den holder altid!”

4 hårprodukter til herrefrisuren i 2018

Matas er på gaden med hele 4 nye hårprodukter, der starter ved 39,95 kr. Og det er ikke fordi, der er sparet på hverken vitaminer, olier eller fugtgivere. Hårprodukterne er velegnet til alle længder og hårtyper, og de er skabt på en vandbaserede formel, der gør dem lette at vaske ud.

Matas Men Hard Clay Wax 75 ml, 59,95 kr.
Hård voks med kaolin ler, der giver stærkt hold, kraftig struktur og en smuk mat finish. Indeholder cera microcristallina. En fiberstruktur, som tillader dig at sætte frisuren.

Matas Men Soft Mud Wax 75 ml, 59,95 kr.
Blød voks, der giver stærkt, fleksibelt hold med et let mat look. Voksens fleksible hold gør, at det let at forme og re-style frisuren i løbet af dagen.

Matas Men Fixing Pomade 75 ml, 59,95 kr.
Klar pomade, der giver medium til stærkt hold til din frisure og ekstra glans til håret. Pomaden giver medium til høj glans og er perfekt til et mere ’slick look’.

Matas Men Fixing Hair Spray 200 ml, 39,95 kr.
Giver et stærkt hold, fylde og naturlig finish. Lakken fuldender frisuren og sikrer dig hold og en tidløs, ultra cool og problemfri stil - selv i fugtigt vejr. Den tynger ikke håret og er let at børste ud.