Foråret er strøget ind over os med befriende beslutsomhed. Temperaturerne stiger, og påklædningen tager sig ud derefter. Og det forsømte vintergarn? Jo, det tørster naturligvis også efter en kærkommen forårsforfriskning.

Vi har spurgt to frisører, hvilke tendenser der præger foråret – og ikke mindst, hvad du skal holde dig langt fra.

RyanPines.png
En afbleget Ryan Gosling i 'The Place Beyond the Pines'. Foto: Youtube

Søren Hauch
Søren Hauch, København K

Hvilke trends ser vi lige nu?

Jeg synes, vi ser en lidt kortere udgave af det boyband-look, der har været. Looket bliver en smule skarpere. Og så tror jeg, at de unge stadigvæk tør at lege med farverne i fronten af lokkerne. Skabe lidt kant. Men stadigvæk på en måde, så det kan tillade sig at vokse ud og virke lidt untight omkring ørerne. Det behøver ikke være så perfekt.

Er man derimod kommet lidt mere op i årene, så synes jeg, det er vigtigt, at man er lidt mere groomet, lidt mere skarp i sit look. At man bringer det minimalistiske look tilbage igen.

Er der nogle kendte ansigter, man kan skele til?

Ryan Gosling. Her kan man både tage det pæne look fra 'La La Land' og det mere rå i 'The Place Beyond the Pines'. Selvom man har set det, så er det fandeme fedt. 

Og så er sådan én som Raf Simons jo også altid supercool.

RAFSIMONS.jpg
Designeren Raf Simons. Foto: Getty

Hvad kommer vi ikke til at se i foråret? Eller hvad burde vi ikke se mere?

Hår, hvor det er helt maskinklippet, er passé, tror jeg. Medmindre man er en meget tyndhåret fyr, så er det da klart bedre end ingenting.

Fyrene er virkelig begyndt at gå op i deres hår. Og selvom man bare får håret fræset af, så vil de fleste stadig gerne have en eller anden form for attitude. Så det helt maskinklippede er på vej ud.

Hvad bevæger den yngre generation sig hen imod i år?

Der har været tendens til, at nakkehårene får lov at gro ud. At det sidder en smule uklippet. Det må godt næsten se ud, som om de selv har gjort det.

Man må gerne turde lade nakken en smule være og tage lidt af i toppen. Jeg er sgu ikke meget for heavy metal-looket, men der er bare en snert af det.

Og de ældre?

Hvis man er 40+, og måske er begyndt at blive lidt grå, så synes jeg, at det er rigtig fedt at holde det kort og skarpt.

Den voksne mand må gerne stramme lidt ind?

Ja – helt klart.

kurt1.jpg
Den rodede pagefrisure er i høj grad en tribute til Kurt Cobain, siger frisør Mark Martens-Anderson. Foto: AP

Mark Martens-Anderson
Creademic, København K.

Hvilke frisurer trender her til foråret?

De personlige, helt klart. Den individuelle stil er virkelig, virkelig aktuel nu. Personlighed er det nye sort.

Tidligere har man været meget delt op i grupper – såsom hipstere eller grunge-typer. Men sådan ser man ikke længere på det. Menukortet af frisurer er blevet større og mere accepteret, selvom vi måske stadigvæk er en smule bagud i Danmark i forhold til andre lande.

Og så er der også nogle mere konkrete kategorier, som er inde i tiden. Blandt andet det, man på engelsk kalder for 'The Messy Man Bob', som, når man siger det på dansk, lyder virkelig dårligt: En rodet page til mænd. Men det er for dem, der har fået noget længde på. Og så er det lidt en tribute til Kurt Cobain. Han er klart et forbillede her.

Der er også den, man kalder for 'The Tailored High and Tight', som egentlig er et fade, men som går fra næsten ingenting i nakken og så op i en høj top, hvor der er noget længde på. Det giver en god kontrast. Den korte renhed og det lidt længere i toppen.

Og så er der en mellemting mellem de to, hvor håret også klippes op i toppen, men hvor det godt må få lov at få lidt længde rundt omkring. Det har Gallagher-brødrene, Liam og Noel, generelt været sindssygt cool med.

Liam.jpg
Liam Gallagher med en frisure, der er klippet op i toppen, men alligevel har lidt længde. Foto: Getty

Er der nogle frisurer fra sidste år, som er gået helt af mode?

Det mest skelsættende er egentlig, at skægget begynder at ryge. Ingen af de tendenser, jeg peger på, er afhængige af skæg.

Men elleres er et fuldstændig klassisk skinfade med hår, der er trukket tilbage med meget grooming og en del produkter, på vej væk. Der kommer mere struktur i.

Er der nogle generelle tendenser, som fungerer godt?

At mænd er begyndt at bruge produkter. Det er en tendens, der har været undervejs i flere år, men som nu er blevet fasttømret. Det er lige før, at mændene går mere op i det end kvinderne.