Guide: Sådan vælger du dit næste par solbriller scroll-down

Guide: Sådan vælger du dit næste par solbriller

Solen står højt på himlen, og det er tid til at kaste den attitudefremkaldende accessory på næseryggen igen. Det kan dog være svært at skille skidt fra kanel på det brogede solbrillemarked. Vi tager dig i hånden og guider igennem den store glas- og acetatjungle.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Getty Images
Mode Euroman

 Solen var en fremmed ven langt ind i årets første halvdel, men endelig er der hul igennem. D-vitaminpillerne kan igen lægges på hylden for en stund. 

Det betyder, at tiden nu er til at finde solbrillerne frem fra det støvede etui og rulle ud i det danske sommervejr med stil og øjenbeskyttelse. 

Klassikere som Ray-Bans ’Wayfarer’ og ’Aviator’ er svære at gå galt i byen med. Men skal du sondere terrænet for at tilføje et ekstra par til rotationen, kan det være svært at se skoven for bare træer. Optiker og ejer af Poul Stig Briller, Morten Axel, har selv siddet på første parket og set, hvordan solbrille-markedet er vokset til en pluralistisk milliardindustri, hvor der ugentligt dukker nye brands op for at prøve lykken under brillebranchens pengeskin.

”Da jeg i 1986 startede i lære, solgte vi nærmest ingen luksussolbriller. Det var mest de billige solbriller, der blev langet over disken, og hvis der en sjælden gang imellem blev solgt et par Ray-Ban til 6-700 kroner, var det virkelig en stor dag.” 

Se, hvad vi ellers skriver om: Solbriller og Herremode