Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Nike Zoom VaporFly 4%

Nike Zoom VaporFly 4%

Nu kan Nikes svar på Adidas Boost snart blive dine

Nike Zoom VaporFly 4% bliver udgivet i juni.

Nike VaporFly har allerede bevist, at det er en sko, der kan vinde marathonløb.

I denne uge havde fem ud af de seks bedste kvinder og mænd til Boston Marathon nemlig en udgave af VaporFly på. Skoen hedder netop 4%, fordi den angiveligt skulle gøre løberne fire procent hurtigere - og dermed give de bedste marathonløbere muligheden for at løbe et maraton på under to timer.

Test fra University of Colorado har allerede vist, at løberne bruge fire procent mindre energi med denne sko, men ingen af løberne til Boston Marathon kom under to timer i denne omgang.

Fra den 8. juni kan det så blive din tur til at eje et par Nike Zoom VaporFly 4%. Her bliver de nemlig sat til salg på Nike.com.

Sålen på skoen er Nikes nye ZoomX-sål, som er lavet af en fjedrende skum og bliver anset som Nikes svar på Adidas Boost. Flere spår, at denne sål kan gå hen og blive lige så populær, som Boost-sålen har været de senere år.

Skoen har en stiv kulfiberplade, og stivheden vil være den samme i alle sko, hvor man med modellen VaporFly Elite kan få den tilpasset den enkelte.

Prisen bliver 250 dollars (cirka 1.700 danske kroner), og skoen kommer til at have mellem 200-300 kilometer i sig. Der kommer også en model uden de 4%, der kommer til at koste 150 dollars (cirka 1.000 danske kroner). Denne model har 1.000 kilometer i sig som de fleste normale løbesko.

LÆS OGSÅ: Du kommer ikke uden om en lille emoji på din t-shirt til sommer

LÆS OGSÅ: Nu kommer Nike Sock Racer i en helt ny Flyknit-udgave

LÆS OGSÅ: Fem modige måder at bære denim på denne sommer