Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tesla logo Elon Musk

Foto: Getty

Tesla Model 3

Elon Musk viser de første billeder af den nye og mere budgetvenlige Tesla 3

Tesla-grundlæggeren har løftet sløret for den nye Model 3 på Twitter.

Teslas længe ventede Model 3 er lige om hjørnet, og nu har elbilfabrikantens grundlægger og CEO afsløret billeder af den første færdigproducerede model på Twitter.

Ifølge Tesla har hele 400.000 reserveret et eksemplar af den kommende, mere budgetvenlige elbil (sammenlignet med tidligere Tesla-modeller), og de første 30 får leveret deres nye Tesla 28. juli. Model 3 kommer til at koste 35.000 dollars, svarende til ca. 230.000 kr., i USA, mens det endnu ikke er offentliggjort, hvad prisen bliver i Danmark.

Sidste år forsøgte Bilbasen dog at regne sig frem til en pris baseret på de forventede afgifter for 2018, og hvis regnestykket passer, vil en Tesla 3 komme til at koste ca. 430.000 kr. herhjemme. Det er primært den genindførte registreringsafgift på elbiler, der er skyld i den høje pris på bilen, som med de gamle regler ville kunne erhverves for 286.000 kr. ifølge Bilbasen.

Der er endnu ikke offentliggjort billeder af indersiden af den nye Tesla, men tidligere på året bekræftede Elon Musk på Twitter, at Model 3 kommer med et ultra-minimalistisk instrumentbræt, der udelukkende består af en touchskærm, og uden et klassisk speedometer. 

Tesla forventer at producere 20.000 eksemplarer af Model 3, inden året er omme.