Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tesla Model S

Foto: Getty

Tesla er nu mere værd end Ford og General Motors

Tesla overhaler både Ford og General Motors og er nu USA’s mest værdifulde bilfabrikant

I sidste uge gik Elon Musk og co. forbi Ford. Nu får General Motors baghjul.

De færreste er i tvivl om, at det går godt for Tesla og Elon Musk. Men den seneste uges udvikling på aktiemarkedet har vist præcis hvor god en udvikling, den nyskabende elbilproducent er inde i.

For bare en uge siden overhalede Teslas aktiekurs den mere end 100 år ældre bilfabrikant Ford, og nu får også General Motors, der bl.a. producerer Chevrolet, Cadillac og Opel, også baghjul. Det skriver Wired.

Med en samlet værdi i underkanten af 350 mia. kr. kan Tesla dermed kalde sig USA’s største bilfabrikant målt på markedsværdi. Til sammenligning er Ford ca. 305 mia. kr. værd, mens General Motors’ markedsværdi ligger på ca. 340 mia. kr.

Det er endnu for tidligt at sige, om Tesla kan fastholde sin position, men flere markedsanalytikere peger ifølge Wired på, at bilfabrikantens aktiekurs har potentiale til at nå op 500 dollars pr. stk. – den nuværende kurs er 311. Det vil sende Tesla forbi japanske Honda og ind i top fem over verdens mest værdifulde bilfabrikanter. 

I første kvartal af 2017 kørte 25.000 biler med et Tesla-logo på køleren ud fra fabrikken, hvilket er 69 % flere end i 2016. CEO Elon Musk har som erklæret målsætning at sælge 500.000 biler om året allerede i 2018.

LÆS OGSÅ: Hurtigere end Ferrari: Tesla S P100D går fra 0 til 100 på 2,7 sekunder

LÆS OGSÅ: Rekordregnskab udløser kæmpe bonus: Porsche giver alle medarbejdere 9.111 euro

LÆS OGSÅ: Nu kommer der en ny amerikansk version af ‘Top Gear’