Sponsoreret af Tissot

I det nye afsnit af ’Watch Me’ får Euromans ur-redaktør Brian Lykke besøg af Frederik Cilius, der gæster podcasten for anden gang i forbindelse med Tissots lancering af PRX Digital: en relancering af deres legendariske PRX fra 1977 i digitalformat. Det giver de to herrer anledning til at diskutere, hvordan deres interesser for ure startede.

Brian Lykke: ”Jeg kan jo huske fra barndommen, da digitale ure væltede ind over os. Kan du også huske det?”

Frederik Cilius: ”Jeg kan huske, da urene, som havde sådan nogle små lommeregnere på, kom, hvor man skulle have en pegefinger, der var lillebitte, for at bruge det. Der var nogen, der sagde: ’Det er skidesmart, man kan bare lige regne ud hvad ni plus ni er lynhurtigt.’ Og så kan jeg selvfølgelig huske Casio-urene fra min barndom ­– men ure fyldte ellers ikke meget i min barndom. Jeg kommer ikke fra en familie af urbærere. Mine forældre har aldrig gået med ure.”

Brian Lykke: ”Så hvordan fik du pludseligt interessen for ure?”

Frederik Cilius: ”Jeg havde en onkel, der besøgte os i Sønderjylland en dag, da jeg var 10 år gammel, og han havde et Rolex Submariner på, som han endte med at give mig. Han sagde, det var ægte, men det var et eller andet, han havde købt et sted ude i fjernøsten. Det ur fascinerede mig helt vildt og startede min interesse for ure.”

I afsnittet kan du derudover høre, hvordan man som skuespiller kan bruge ure til at bygge karakterer op, og så fortæller Frederik Cilius om sit sommerur, det gule Tissot Sideral S Powermatic.

Senere i programmet får de to herrer desuden besøg af indehaveren af Danmarks (måske) vildeste samling af digitalure fra 70’erne, Kasper Bøndergaard, som Brian Lykke kender fra et lidt specielt sted.