Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James
Foto: Simon Birk
podcast

Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James

Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James
sound

Lyt med Euroman

Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James

Lyt til afsnittet her.

video
Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James

Ny episode af Sidelæns: Om Mr. James

Lyt til afsnittet her.

arrow-down

Ugens afsnit af vores podcast ’Sidelæns’ handler om Jim Latrache-Qvortrup, der spiller Mr. James i Mads Brüggers Nordkorea-dokumentar ’Muldvarpen’. Vi taler med manden selv, der fortæller om, hvordan han så overbevisende kunne blive til Mr. James, og så prøver vi at finde ud af, hvem Jim Latrache-Qvortrup i virkeligheden er.

Hvis du allerede har haft vores januarnummer i hænderne, har du nok bemærket, at vi i denne måned bringer et stort portræt af Jim Latrache-Qvortrup, der er bedre kendt som Mr. James fra Mads Brügger Nordkorea-dokumentar ’Muldvarpen’. Du kan også finde artiklen lige her.

Jim Latrache-Qvortrup har en fortid som soldat i fremmelegionen, har været jetset-kokainpusher og tidligere begået sig i farlige og kriminelle miljøer. På det grundlag mente Brügger, at han var den oplagte kandidat til at lave et kompliceret undercoverarbejde i Nordkorea. Men hvem er Jim Latrache-Qvortrup egentlig, når han ikke er karakteren Mr. James?

I det nye afsnit af ’Sidelæns’ har vi inviteret Jim i studiet. Her fortæller han om at møde Mark Zuckerberg i en pool i Beijing, om at skyde en ko med en bazooka, og hvordan han kom i et vandland i Nordkorea, der har kostet 560 millioner kroner at bygge. Men kun to af de tre historier er sande.

Vi spørger også Jim, om han er bedre end de fleste til at være en anden, end han i virkeligheden er.

“Jeg tror, at jeg har et særligt talent for storytelling. Man skal skabe en historie inde i hovedet, så når du fortæller den, skal den virke troværdig. Og det har jeg fået at vide, at jeg har et talent for,” siger Jim Latrache-Qvortrup i ’Sidelæns’.

Skribenten af vores portræt af Jim Latrache-Qvortrup er journalist Teis Jeppe Gørtz, som vi også taler med i dette afsnit af ’Sidelæns’.

Teis giver os et indblik i nogle af de mange oplevelser, han har haft med Jim, og lufter nogle af sine overvejelser omkring, om han egentlig kunne stole på ham.

Du kan finde afsnittet øverst i denne artikel, hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Husk at når du er abonnent hos Euroman, får du ligeledes adgang til Talk Town. Du skal blot downloade appen i App-store eller Google Play og oprette dig med dit kundenummer. Her kan du bl.a. også finde programmerne ’Arbejdstitel’, ’Graus garage’ og ’Jeg er lige død’.

 

Sidelæns

I ’Sidelæns’ tager vores chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, vores læsere og lyttere med ind i maskinrummet på redaktionen. Vi giver et indblik i, hvordan vi arbejder med fx portrætter og reportager og fortæller historierne rundt om de artikler, vi skriver til magasinet.

’Sidelæns’ er også redaktionens vindue ud til verden. Vi interviewer musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Lyt til 'Sidelæns' hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Sidelæns