Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia
Foto: Nina Buth Olsen
podcast

Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia

Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia
sound

Lyt med Euroman

Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia

Hør hele episoden her.

video
Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia

Nyt afsnit af Sidelæns: Med Farshad Farzankia

Hør hele episoden her.

arrow-down

Til maj kan kunstneren Farshad Farzankias farverige værker betragtes på Arken, men hvordan forbereder man sig egentlig på sin første store soloudstilling? I den nyeste episode af ’Sidelæns’ har vi besøgt Farshads farverige atelier i Søborg til en snak om kunst, friheder, Iran og Michael Jordan.

Kulissen for det nyeste afsnit af ’Sidelæns’ er et rum fuld af farver. Hovedsageligt rød, orange og gul. Det store gulv er tildækket af tegninger, malerier står lænet i stakkevis op ad de rå vægge, maling, kridt og pensler ligger rundt omkring på borde, og kunstbøger hober sig op i hjørnerne. I midten står et tv og ved siden af to træfugle. Det er her, Fashad Farzankia holder til.

Han er kendt for sine abstrakte penselstrøg og farverige installationer, og han har på rekordtid skabt en international karriere. Senest har hans værker bl.a. været udstillet hos galleriet Andersen’s Contemporary i København og i 2019 skabte han indgangskunstværket til Heartland Festival.

I år præsenterer han sin første store soloudstilling på kunstmuseet Arken i Ishøj, og vi har taget en snak med ham om forberedelsesprocessen, og hvordan en stor frihed ikke nødvendigvis er en fordel for kunsten.

“Frihed er jo ikke et ideal i sig selv, for frihed er jo vanvittigt kedeligt, hvis man er interesseret i at skabe noget,” siger Farshad Farzankia og fortsætter:

“Lars von Trier taler om benspænd, altså en måde hvorpå man kridter banen op for sig selv, og så kan man agere inden for det felt. Det kan fx være syv farver, som man bestemmer sig for, man kun må bruge.”

DSC00037 2.jpg
Farshad Farzankias litografier.

I podcasten fortæller Farshad også om, hvorfor der oftest kører en film i baggrunden, når han maler, om hans forhold til Iran og om hvilken betydning Michael Jordan har haft for ham.

Du kan finde afsnittet øverst i denne artikel, hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Husk at når du er abonnent hos Euroman, får du ligeledes adgang til Talk Town. Du skal blot downloade appen i App-store eller Google Play og oprette dig med dit kundenummer. Her kan du bl.a. også finde programmerne ’Arbejdstitel’, ’Graus garage’ og ’Jeg er lige død’.

Sidelæns

I ’Sidelæns’ tager vores chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, vores læsere og lyttere med ind i maskinrummet på redaktionen. Vi giver et indblik i, hvordan vi arbejder med fx portrætter og reportager og fortæller historierne rundt om de artikler, vi skriver til magasinet.

’Sidelæns’ er også redaktionens vindue ud til verden. Vi interviewer musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Lyt til 'Sidelæns' hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Sidelæns og Kunst