I Maryland sidder Adnan Syed bag tremmer for mordet på Hae Min Lee. I 1999 blev hun dræbt og begravet i en skov i Baltimore. Året efter faldt hammeren, og juryens fingre pegede på hendes klassekammerat, Adnan, som i dag er 33. 

Dengang fik hverken sagen eller Adnan nogen synderlig stor plads i medierne. Men det skulle ændre sig. For da journalisten Sarah Koenig 14 år senere begynder at granske drabet skaber hun programmet Serial, der i dag verdens mest populære radioføljeton nogensinde. 

Og mens journalisten Koenig og resten af holdet ikke kunne frikende den morddømte i programmet, ser det nu ud til, at programmet alligevel får afgørende betydning for den morddømtes fremtid. I fredags gav retten i Maryland nemlig grønt lys til en appelsag. 

”Det er det første skridt i en meget lang proces, men vi er ekstremt glade,” fortæller hovedpersonens advokat C. Justin Brown til Baltimore Sun. 

Her er de nye 'Serial' - 10 podcasts du skal kende

Adnan Syed har fastholdt sin uskyld, siden hans allerførste møde med politiet, og han ansøgte om en appelsag første gang tilbage i 2010. Ansøgningen blev dog afvist, og han var nødt til at søge gennem en såkaldt ’Court of Special Appeals’. Staten Maryland rådede appelretten til at afslå Syeds ansøgning, men nu får Syed altså den ekstra chance, som Serial-lytterne har drømt om. 

Grunden til, at Adnan Syeds appel er lykkedes, er blandt andet, at der findes et helt centralt vidne, Asia McClain, som ikke blev afhørt under den oprindelige retssag. Asia McClain så den morddømte på et bibliotek på samme tidspunkt, hvor Hay Minh Lee blev dræbt og begravet i en skov. Og hvis det er sandt, er Adnan Syed altså uskyldigt dømt. 

11 ting, du skal lave i aften i stedet for at se tv

Appellen blev indsendt inden Serial bragede igennem, men først efter værten Sarah Koenig fandt frem til McClain, har vidnet endeligt sagt, at hun er villig til at vidne. Desuden har Adnan Syed forsøgt at få sagen genåbnet to gange tidligere, men har begge gange fået afslag. 

Så hvad sker der nu? I juni vil staten Maryland og Adnan Syed få lov til at argumentere for deres synspunkter mundtligt, men de må ikke medbringe nye vidner eller andre beviser. Først hvis der igen gives grønt lys, vil sagen komme for en dommer. 

Hør første episode af Serial her:LÆS MERE: Sex, mord og ensomme mænd i provinsen

LÆS MERE: Ny viral video: Børn undskylder for fremtidens forbrydelser

LÆS MERE: Simon Jul - et godt fjæs til radio