De fleste bedømmere mener , at Donald Trump kom ud af nattens tv-debat med Hillary Clinton med større ridser på troværdigheden end sin modkandidat.

Debatten endte ofte i et decideret mundhuggeri og påstande fra Trump, såsom at Hillary Clinton har ”kæmpet mod ISIS næsten hele sit voksne liv,” og at han selv har bygget sin karriere på et ”lille lån” fra sin far.

ISIS som selvstændig organisation er kun få år gammel; og Trump har i hvert fald modtaget 1 million dollars fra faren i 1978 og 7,5 millioner dollars i 1981. Så det var ikke videre præcist formuleret.

Nu er Trump jo kendt for at provokere med grove og firkantede påstande, for eksempel om mexicanske mordere og voldtægtsmænd. Så man kan forstå, hvorfor Hillary Clinton var hurtig til at bede faktatjekkere om at gå i gang, når Trump kom for godt i gang under debatten.

Og faktatjekkerne sad klar, ude på internettet. En af de Trump-påstande, de mest spektakulært kunne afvise som en lodret løgn, handlede om byggematadorens indstilling til klimaet.

Hillary anklagede på et tidspunkt Trump for at mene, at klimaforandringerne er noget, som Kina har opdigtet. Hertil svarede han: ”Det har jeg ikke sagt.”

Men det var lidt uforsigtigt, taget i betragtning, at den Twitter-ivrige republikaner tidligere havde tweetet nøjagtig det og ikke sørget for at slette konspirationsteorien fra sin konto.

Men måske havde han ikke regnet med, at folk ville huske så langt tilbage eller gide bladre så langt i hans tweets. Måske havde han bare glemt, at han nogensinde har sagt det. Sådan kan det gå.

På den anden side har han gentaget meget lignende holdning for bare et par år siden.

Hvordan det end hænger sammen, bekymrer det ham (desværre) nok ikke så voldsomt.