Joe Biden er for alvor at regne som et bud på Demokraternes præsidentkandidat. Det cementerede han ved gårsdagens Super Tuesday.

Ikke alle stemmer er talt op eller delegerede fordelt – særligt i Californien mangler en del endnu – men mange konklusioner kan alligevel drages.

I ni ud af de 14 stater, hvor Demokraterne i går stemte om deres præsidentkandidat, har tidligere vicepræsident Joe Biden trukket det længste strå, mens han også ligger lunt i staten Maine, hvor stemmer stadig tælles op. Det skriver The New York Times.

Således bringer Biden sig foran Bernie Sanders og rider dermed videre på den utrolige genoplivning af sin kampagne, han satte gang i ved lørdagens overvældende sejr ved primærvalget i South Carolina.

For Bernie Sanders, som indtil for nylig lignede det bedste bud på en demokratisk præsidentkandidat, var aftenen ikke katastrofal, men bestemt heller ikke et drømmescenarie.

Han sejrede i Californien (hvor hele 415 delegerede er i spil, men hvor den endelige fordeling stadig er uklar), Utah, Colorado og hjemstaten Vermont, men tabte i stater som Minnesota og Massachusetts, hvor han ellers har lagt en del kræfter.

Bloomberg.jpg
Michael Bloomberg / Foto: Getty Images

For mangemilliardæren Michael Bloomberg, valgkampens sene deltager, der trods sit sent annoncerede kandidatur har brugt over 500 millioner dollars (hovedsagligt på tv-reklamer), var det en anderledes nedslående affære.

Kun ved afstemningen på øen Amerikansk Samoa, et amerikansk territorie i det sydlige Stillehav, tilfaldt flertallet af stemmerne Bloomberg. Det gav ham fem delegerede.

Meget mere succes er der dog ikke at berette om for New Yorks tidligere borgmester og verdens 9. rigeste mand, der kun i en håndfuld stater passerede 15 procent-grænsen og dermed kampen om delegerede. I skrivende stund står han til 13 styks.

Heller ikke for Elizabeth Warren var det nogen storslået aften. Ingen stater formåede hun at vinde. Særligt skuffende heller ikke hendes hjemstat Massachusetts, som Biden i stedet hev hjem.

På The New York Times kan du følge optællingen af stemmer og fordelingen af delegerede via dette link.