Facebook fik efter præsidentvalget i 2016 hård kritik for at have påvirket valget ved at tillade, at falske oplysninger i politiske reklamer blev spredt via deres platform. Stifteren af det sociale medie, Mark Zuckerberg, har siden hen prøvet at rette op på problemet ved at introducere faktatjekkere, som skulle holde styr på de falske informationer.

Og det lyder jo som et skridt i den rigtige retning. Men Alexandria Ocasio-Cortez er ikke helt enig. Under en høring i Kongressen ledte hun efter svar på, hvorfor The Daily Caller, et højreorienteret nyhedssite, er officielle faktatjekkere for Facebook.

Ifølge Mark Zuckerberg har Facebook dog ikke noget at gøre med at udvælge dem, der tjekker opslagene. Det er i stedet The International Fact-Checking Network og Poynter, der står med ansvaret for det.

Men ifølge The Wall Street Journal er det Facebook selv, der udvælger de publikationer, de vil bruge som faktatjekkere, og de har dermed også valgt The Daily Caller til opgaven.

Det ser altså ud til, at Facebook-stifteren muligvis ikke svarede helt sandt på spørgsmålet fra Alexandria Ocasio-Cortez. Få minutter tidligere have Zuckerberg ellers selv sagt, at det ikke er godt at lyve.

Se Alexandria Ocasio-Cortez udspørge Mark Zuckerberg her: