Det har været en turbulent tilværelse at være verdens største virtuelle samlingssted de seneste måneder. Først kom Cambridge Analytica-skandalen, hvor informationer fra 87 millioner Facebook-brugere blev kapret for at påvirke amerikanske vælgere. Og nu står Mark Zuckerberg igen i en prekær situation, fordi han i al hemmelighed har slettet gamle samtaler af frygt for at blive hacket.

Som det er nu, kan brugere slette beskeder, men de vil stadig være synlige i modtagerens beskeder, men ifølge Techcrunch har flere brugere set beskeder fra Zuckerberg forsvinde. Efterfølgende har Facebook fortalt, at en tidlig udgave af slettefunktionen blev udviklet efter Sony Corp. blev hacket i 2014, og offentliggjorde et læs af følsom intern kommunikation.

Problemerne har fået Facebook til offentligt at undskylde endnu engang med faldende aktiepriser til følge. Den nye skandale betyder, at Facebook nu vil lancere slettemekanismen til alle Facebook-brugere, når den bliver færdigudviklet.

”Vi vil lave et bredere værktøj til at slette tekstbeskeder, som vil kunne bruges af alle. Det vil muligvis tage lidt tid,” skrev en talskvinde fra Facebook, efter det blev opdaget. ”Indtil denne feature er klar, vil vi ikke længere slette lederes beskeder. Vi skulle have gjort det tidligere, og vi er kede af, at vi ikke har gjort det før.”

Zuckerberg forventes at vidne foran Kongressen 10. og 11. april.

LÆS OGSÅ: Kylie Jenners tweet var ikke afgørende for Snapchats aktiekurs

LÆS OGSÅ: Derfor har vi det så svært med politikere med skæg

LÆS OGSÅ: Forført af døden: "Vi har set en helt ny form for ekstremisme"