Henrik Drusebjerg: "Renterne kan sagtens vise sig at være ekstremt lave i en hel generation"

Henrik Drusebjerg: ”Renterne kan sagtens vise sig at være ekstremt lave i en hel generation”

Chefstrateg i Danske Bank Henrik Drusebjerg låner til sin bolig med et kort flekslån, fordi han tror, renterne vil forblive lave i en hel generation. Privat bruger han penge på at jagte hurtige vildsvin i Sverige og Polen, ligesom han har nedlagt en gnu og en impala i Sydafrika.

Hvorfor har du valgt at bo i ejerbolig?
”For at være ærlig, så overvejer jeg, om det kunne være en fordel at leje. Kravene til boligen ændrer sig ret meget. Nu har jeg større børn efterhånden, og så har det en stor værdi at få mere plads, fordi børnene vil have større værelser og venner på besøg. Men hvis vi køber efter det, risikerer vi at binde os til noget, som vi om få år ikke har brug for mere. Der går ikke meget mere end fem år, så begynder den første måske at flytte hjemmefra. Så kan man hurtigt komme til at stå med en masse kvadratmeter, man ikke har brug for.”

Hvordan låner du til dine boliger?
”Jeg ligger med så korte renter, som det kan lade sig gøre. Jeg tror, vi lever i en verden, hvor renterne sagtens kan vise sig at være ekstremt lave i en hel generation – måske i 20, 30 eller 40 år. Det giver ingen mening at lave prognoser, der er så lange, jeg har bare meget svært ved at se, at renterne bliver sat op. Finanskrisen var et resultat af gæld, og gælden er steget med 25 procent siden. Det er overvejende staterne, der har gælden, og hvis renterne bliver sat op, er der mange nationer, der ikke kan vedligeholde deres gæld. Derfor bliver renterne ikke sat op.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her