Fra i morgen kl. 10 skal en lang række butikker og andre faciliteter i Danmark lukke. Samtidig forbydes alle forsamlinger over 10 personer, indendørs såvel som udendørs. Det meddeler statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet.

Alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter skal lukke. Frisører, massører og tatovører, hvor der er tæt kontakt med kunderne, skal lukke. Det samme gælder restauranter, barer, caféer, værtshuse og storcentre.

Tidligere i dag annoncerede fødevareminister Mogens Jensen nye retningslinjer for danske butikker.

"Hold et til to meters afstand. Butikkerne er selv i gang med at indføre en række initiativer, klistermærker og diskretionsmærker ved kasserne, der skal hjælpe os med at holde afstand. Men det er vigtigt, at alle retter sig efter anvisningerne, ude i butikkerne," sagde han på et pressemøde, hvor han også forsikrede danskerne, at der er fortsat er varer nok på hylderne i supermarkedet, og at den værste hamstring af dagligvarer har fortaget sig, efter statsministeren onsdag aften meddelte, at det offentlige Danmark lukkede ned.

Men nu har regeringen altså valgt at gå skridtet videre.

I aften kl. 20 vil Dronning Margrethe gå på tv og holde en tale til nationen. Talen, der bliver sendt fra Fredensborg Slot, kan ses på TV 2 og DR1.