Claus Henriksen ved, hvordan man får sig en Michelin-stjerne scroll-down

Claus Henriksen ved, hvordan man får sig en Michelin-stjerne

I mere end 13 år huserede Claus Henriksen i køkkenet på Dragsholm Slot ved Hørve. Her skaffede han stedet en Michelin-stjerne – og den har han hurtigt også fået på Mota, der åbnede i 2021 i Odsherred.

Af Margit Vraa Pedersen
Foto: Santiago de la Vega og Flemming Gernyx
Sommeravisen '23 Euroman

Selvom Claus Henriksen har forladt køkkenet på Dragsholm Slot til fordel for sin helt egen, nye restaurant, Mota, så kommer vi ikke uden om at tale om Dragsholm. Mand og sted var to sider af samme sag.

Claus Henriksen grundlagde ganske enkelt det køkken, man har forbundet med slottet, siden det kom på nye hænder i 2002 og i årene efter blev renoveret og genfødt som luksushotel med gourmetrestaurant og bistro, hvor Claus Henriksen i 2007 blev køkkenchef.

Claus Henriksens meget personlige Dragsholm-køkken trak på ultralokale råvarer fra et unikt terroir i Danmark, nemlig Lammefjorden. Og der er klart et før og et efter Dragsholms genfødsel som gourmetspisested med Henriksen ved roret, når man taler om Lammefjorden: Før var Lammefjorden et lidt overset stykke Udkantsdanmark, men efter ved enhver gourmand indenlands og udenlands, hvad Lammefjorden er og bidrager med.

Henriksen har med andre ord været en af frontkæmperne i en bevægelse, der løftede en hel egn via udviklende samarbejder med og mellem de lokale producenter, der alle endte med stolt at kunne fremvise de ypperste kvalitetsprodukter, som for de flestes vedkommende blev brugt både i slotskøkkenet og i slottets spisehus – og på de gode restauranter rundt om i Nordsjælland og København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Michelin og Mad