Fra Baggio til Ronaldo: De skøreste frisurer i nyere VM-historie
Foto: Getty Images

Fra Baggio til Ronaldo: De skøreste frisurer i nyere VM-historie

Morten Delgado, der er frisør og driftschef i Rodeo CPH, udvælger fem mindeværdige VM-frisører.

1. Gervinho, Elfenbenskysten, 2010
”Gervinho er jo Afrikas svar på Svend Sved fra ’De grønne slagtere’. Den høje pande skinner i øjnene på os, og man undrer sig over, hvad der gemmer sig inden under fletningerne. Det er helt sikkert en underlig frisure, selv om der jo ikke er så meget frisure over det.”

2. Chris Waddle, England, 1990
”Han er et godt svar på en mandlig balayage-model (balayage er en bestemt hårfarveteknik, hvor hårspidserne afbleges, red.). Han tror selv, at han ser tough ud, men han er absolut ikke tough med lidt lysning i frontdusken i sit pandehår med sideskilning og det store nakkegarn, der er pivlyst i spidserne. Men han var nok helt hurtig i 1990’erne.”

3. Roberto Baggio, Italien, 1994
”Jeg ved ikke rigtigt, om det var smart i 1990’erne, men han fik noget opmærksomhed med den frisure. Det er alt for grineren at rende rundt med sådan en lille dusk af dreads med nogle perler, lidt lysning i spidserne og noget andet værk i. Tilbage i 1990’erne blev den kaldt ’kontakttotten’.”

4. Ronaldo, Brasilien, 2002
”Så har vi noget, vi ikke rigtig kan kalde en frisure. Der må ligge en historie bag, hvorfor man skal rende rundt med noget pandehår, mens resten er skaldet. Den halvmåne lige over øjenbrynene gør altså ikke noget frækt og fremhæver jo heller ikke ligefrem ansigtet på ham.”

5. Dani Alves, Brasilien, 2014
”Han var ikke den eneste under slutrunden med den frisure, og efter det VM havde vi helt klart mange i stolen, der gerne ville se sådan ud. Det var en opsigtsvækkende frisure, og han er en flot fyr, men det er jo ikke noget, der er frækt. Det ligner mere en eller anden kriger, der forsøger at virke skræmmende.” 

LÆS MERE: Eurowoman kårer VM's flotteste spillere

LÆS MERE: Det nye kuld: 11 bud på årets unge VM-stjerne

LÆS MERE: Her kan du se fodboldlandsholdets kampe på storskærm