Disse få sekunder viser, hvorfor Holger Rune er en af verdens bedste scroll-down

Disse få sekunder viser, hvorfor Holger Rune er en af verdens bedste

Tenniskometen Holger Rune har med ekspresfart taget turen mod tennispyramidens top og er i dag blandt de 10 bedste i verden. Men kan han gå hele vejen?

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Getty Images
Sport Euroman

MÜNCHEN, TYSKLAND. Holger Rune retter på sin hvide kasket og kigger op i luften. Om cirka fire sekunder vil han med et sikkert, kort smash fra højre hånd mod venstre sikre sin første sejr mod en spiller fra top-5 på verdensranglisten.

Alexander Zverev er ikke sådan at ydmyge. Den lange tysker er BMW Opens førsteseedede, og kampen foregår i hans hjemland, endda på grus, den olympiske mesters favoritunderlag.

Men denne forårsdag i 2022 har Holger Rune gjort det: 6-3, 6-2 lyder cifrene, da den grusbestøvede bold lander hos publikum, og Rune triumferende kan række hænderne i vejret, mens smilet langsomt toner frem.

På trods af at Zverev var at finde i samtlige hjørner af den rødbrune bane, kom han aldrig ind i kampen, for den var Holger Runes.

I en time og 40 minutter gjorde danskeren, hvad der passede ham, og det passede ham at lave stopbolde i tide og utide, at lobbe vindere, at slå longline og kryds, at slice dybt i banen og at returnere Zverevs serv med millimeterpræcision.

Fire dage senere kan Holger Rune fejre sin første ATP-titel. Og præmien? En metallisk blå BMW i4, som han ikke selv har mulighed for at køre hjem fra München. Kørekortet mangler for Rune, der fyldte 19 år to dage forinden.

For tennisfans herhjemme var det allerede rigeligt at løbe på. En dansk ATP-sejr er ikke hverdagskost – senest det skete var i 2005, hvor Kenneth Carlsen sejrede i Memphis Open og tilføjede sin tredje ATP-titel til turneringsskabet.

Og nu havde Holger Rune gjort det, kun 19 år gammel og to år inde i livet som professionel tennisspiller.

Men titlen i München skulle vise sig blot at være et forvarsel om et år, som få, hvis nærmest nogen udover Rune selv og hans egen lejr, havde spået om.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tennis