Diego Maradona blev købt som verdens dyreste fodbold fra FC Barcelona til Napoli i 1984. Ny dokumentar er lavet om fodboldikonet.
Foto: Getty Images

Første trailer fra ny Diego Maradona-dokumentar viser hans kaotiske og nærmest gladiatoriske præsentation i Napoli

Instruktøren bag de succesfulde portrætdokumentarer om racerkøreren Ayrton Senna og popsangerinden Amy Winehouse afslører nu endelig det første klip fra hans længe ventede film om fodboldguden Diego Maradona. Se traileren her.

Det er den 5. juli 1984, en varm og elektrisk dag i italienske Napoli. Om lidt bliver verdensstjernen på de kun 165 centimeter Diego Maradona præsenteret på Stadio San Paulo foran 75.000 ellevilde Napoli-fans som den dyreste fodboldspiller på det tidspunkt. Hentet som klubbens nye frelser i selveste FC Barcelona.

Han har en Napoli-blå sexpence på hovedet og bliver ført af flere sikkerhedsfolk ind til presserummet som en anden filmstjerne. Foventningerne er intense. Som han går der på den sandfarvede og buede gangbro omkring stadion og bliver betragtet af folkemængden, føles det hele nærmest gladiatorisk.

Tilhængerne skriger og hamrer løs fra taget, som flere er klatret op til for at kunne se Maradona ordentlig fra presserummet.

"Diego, Diego, Diego," råber de.

Inde i presserummet bliver fotografer og journalister advaret om, at hvis de kommer tættere på, bliver det hele aflyst.

Denne scene er fra den kommende dokumentar om fodboldmagikeren, som blot hedder 'Diego Maradona'. Det er den anerkendte instruktør Asif Kapadia, der står bag filmen. Han har tidligere lavet film om racerkøreren Ayrton Senna og popsangerinden Amy Winehouse.

Han fortalte første gang om Maradona-projektet ved filmfestivalen i Berlin i 2016 og afslørede, at han havde fået eksklusiv adgang til fodboldspillerens personlige filmarkiv, der angiveligt indeholder over 500 timers aldrig offentliggjort materiale.

Nu er første trailer ude for filmen, der vil få premiere ved den franske filmfestival Cannes i midten af maj.

Se traileren her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, Dokumentar og Film